Τα καλύτερα χτενίσματα για να προστατέψετε τα μαλλιά σας από την ήλιο

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι προστατεύετε με σχολαστικότητα το δέρμα του σώματός σας από τον ήλιο ανανεώνοντας τακτικά το αντηλιακό για το σώμα και το πρόσωπο. Συχνά όμως ξεχνάμε να προστατεύουμε τα μαλλιά μας!

Το τριχωτό της κεφαλής αν μη τι άλλο εκτίθεται για πολλές ώρες στον ήλιο και στην πραγματικότητα είναι μια από τις περιοχές που πολλές γυναίκες ξεχνούν εντελώς και δεν κάνουν τίποτα για να το προστατεύσουν και μπορεί ακόμα και να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος της κεφαλής! Μην ξεχνάτε επίσης ότι οι υπεριώδεις ακτίνες ξεθωριάζουν τα χρώμα των μαλλιών μας. Ευτυχώς όμως υπάρχουν κάποια σούπερ χαριτωμένα χτενίσματα που προστατεύουν τόσο το κεφάλι όσο και τα μαλλιά μας. Μπορείτε πολύ εύκολα να τα κάνετε μόνες σας. Αυτά είναι τα αγαπημένα μας!

Boho look με κορδέλα στα μαλλιά

Ανανεώστε την εμφάνισή σας και φορέστε ένα funky αξεσουάρ όπως ένα μαντίλι ή μια κορδέλα στα μαλλία για να κρύψετε το τριχωτό της κεφαλής και το δέρμα σας όταν είστε στην παραλία. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι το θαλασσινό νερό κάνει κυμματιστά τα μαλλιά σας και με τις άκρες των δαχτύλων μπορείτε να τα χτενίσετε , όπως επιθυμείτε. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε αντηλιακό σε μορφή σπρέι για να «κλειδώσετε» τα κύματα στα μαλλιά σας.

Απλό σινιόν ψηλά

Ένα σινιόν στην κορυφή, θα κρύψει το δέρμα της κεφαλής από τον ήλιο και θα προστατέψει τα μαλλιά σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Επιπλέον έτσι τα μαλλιά σας θα γλιτώνουν από το αλμυρό νερό, το χλώριο – αν κολυμπάτε σε πισίνα – και την άμμο.

Για να δημιουργήσετε μια ωραία κορυφή στα μαλλιά σας, ξεκινήστε με την εφαρμογή λαδιού για τα μαλλιά από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Στη συνέχεια χρησιμοποιήσετε μια μάσκα για να δημιουργήσετε ένα εμπόδιο μεταξύ των μαλλιών σας και του ήλιου και για να προσθέσετε υγρασία. Εφαρμόστε περισσότερη μάσκα σε περιοχές πιο ξηρές ή όπου τα μαλλιά σας φαίνονται ταλαιπωρημένα.

Τέλος πιάστε όλα τα μαλλιά σας προς τα πάνω, σαν να κάνετε μια αλογοουρά και γυρίστε τα γύρω γύρω από το λαστιχάκι για να κάνετε το σινιόν. Μόλις τελειώσετε με αυτό, τυλίξτε τις τουφίτσες που περισσεύουν με τσιμπιδάκια. Όταν αφήσετε κάτω τα μαλλιά σας εκείνο το βράδυ θα έχετε ένα σούπερ μαλακό και λαμπερό αποτέλεσμα.

Διπλή αλογοουρά

Αυτό το στυλ είναι μια αναβάθμιση της κλασικής αλογοουράς και ένας τρόπος να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από τις σκληρές ακτίνες του ήλιου. Αφού ψεκάσετε αντηλιακό για τα μαλλιά κάντε μια χωρίστρα στα μαλλιά σας από όποια μεριά σας βολεύει. Πιάστε τα μαλλιά σας αλογοουρά. Χρησιμοποιήστε άλλο ένα λαστιχάκι για να την πιάσετε και πιο χαμηλά.

 

Exit mobile version