Tips για κουρασμένες μητέρες: Πώς να διατηρήσετε το δέρμα σας απαλό και υγιές

Όντας μητέρα, σύζυγος, καλύτερη φίλη, εργαζόμενη, κόρη κ.λπ., μπορεί να μην υπάρχει αρκετός χρόνος για προσωπική φροντίδα. Το άγχος και η έλλειψη ύπνου μπορούν να μας κάνουν να φανούμε κουρασμένοι και το δέρμα μας να δείχνει θαμπό. Αλλά μην ανησυχείτε, εδώ είναι μερικές συμβουλές και κόλπα για να κρατήσετε το δέρμα απαλό, λαμπερό και ζωντανό.

Λάβετε υπόψη ότι δεν υπάρχει ανάγκη να εξαντληθείτε σε ένα πολυτελές σπα. Με λίγα λεπτά την ημέρα, μπορείτε να απαλλαγείτε από τους εξωτερικούς επιβλαβείς παράγοντες και να δώσετε στο δέρμα σας τη λάμψη που του αξίζει. Έτσι, λάβετε υπόψη τις ακόλουθες συμβουλές:

Υγιεινή διατροφή

Ο μετασχηματισμός αρχίζει από μέσα προς τα έξω. Ως εκ τούτου, μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή κάνει όλη τη διαφορά. Φροντίστε να συμπεριλάβετε μια ποικιλία από λαχανικά όπως καρότα, μπρόκολο, πιπεριές, σπανάκι και ντομάτες.

Αυτά περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, η οποία βοηθά στην αναγέννηση του δέρματος. Μας παρέχουν επίσης βιταμίνη C, η οποία διευκολύνει την απορρόφηση του κολλαγόνου.

Ταυτόχρονα, η  κατανάλωση πολλών ξηρών καρπών και ελαίων καλής ποιότητας συμβάλλει στην εξουδετέρωση της δράσης των ελεύθερων ριζών, που αποτελεί τον κύριο παράγοντα της γήρανσης. Η βρώμη και το μέλι παρέχουν μεγάλη εσωτερική και εξωτερική ενυδάτωση που αναζωογονεί το δέρμα και μειώνει την αίσθηση της εξάντλησης.

Εσωτερική ενυδάτωση
Η κατανάλωση νερού διευκολύνει την εξάλειψη των τοξινών που συμβάλλουν στο δέρμα που μοιάζει θαμπό. Η αφυδάτωση μπορεί επίσης να αφήσει σημάδια στο δέρμα μας, τα οποία είναι δύσκολο να διαγραφούν.

Είναι σημαντικό να πίνετε 8 με 10 ποτήρια νερό καθημερινά. Εάν μένετε σε ζεστό κλίμα, τότε μπορείτε (και θα πρέπει) να αυξήσετε αυτό το ποσό.

Καθαρίστε και απολέπιση
Ο καθαρισμός του δέρματός σας πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας όταν ξυπνάτε και πριν πάτε για ύπνο. Απλά εφαρμόστε ένα καθαριστικό σύμφωνα με τον τύπο του δέρματός σας και αφαιρέστε με άφθονο τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια ενυδατική λοσιόν. Αυτό το τελετουργικό θα σας δώσει πίσω τη ζωτικότητά σας μέσα σε λίγες μέρες.

Η απολέπιση βοηθά επίσης να κρατήσει το δέρμα σας απαλό όλη την ώρα, εφ ‘όσον το κάνετε μια φορά την εβδομάδα. Μπορείτε να αγοράσετε προϊόντα απολέπισης, διαφορετικά μπορείτε να επιλέξετε φυσικές επιλογές.

Ορισμένες γυναίκες χρησιμοποιούν καστανή ζάχαρη. Μπορείτε επίσης να βρείτε ειδικά γάντια ή σφουγγάρια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαζί με το αγαπημένο σας καθαριστικό και τρίψτε απαλά στο πρόσωπο και το σώμα σας

Exit mobile version