Οι βασικές κινήσεις για τη σωστή αποθήκευση των καλοκαιρινών ρούχων

Για να μη βρεθείτε μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη την επόμενη φορά

Ο καιρός έχει κρυώσει και βρισκόμαστε στη φάση που κατεβάζουμε τα χειμωνιάτικα και ανεβάζουμε πάνω τα καλοκαιρινά. Ενδεχομένως, στην προηγούμενη αποθήκευση να μην είχατε κάνει τα σωστά βήματα και τώρα που βγάζετε τα χειμωνιάτικα αυτά μυρίζουν και θα πρέπει να τα πλύνετε.

Ή τα βάλατε ασιδέρωτα και τώρα συνειδητοποιείτε ότι έχετε να σιδερώσετε ένα «βουνό» από ρούχα. Για να μην βρεθείτε την επόμενη φορά μπροστά σε μία τέτοια δυσάρεστη έκπληξη, δείτε παρακάτω ποιες είναι οι βασικές κινήσεις για τη σωστή αποθήκευση των καλοκαιρινών ρούχων.

Πλύσιμο

Σίγουρα είναι μια χρονοβόρα διαδικασία αλλά θα πρέπει να το κάνετε για όλα σας τα ρούχα πριν τα αποθηκεύσετε. Όλα τα ρούχα, ακόμα και αυτά που ήταν ξεχασμένα σε κάποια ντουλάπα, χρειάζονται πλύσιμο, καθώς σκόνη θα έχει εισχωρήσει στις ίνες τους.

Σιδέρωμα

Για να έχετε καλύτερη αποστείρωση στα αποθηκευμένα σας ρούχα, χρειάζεται να τα σιδερώσετε πριν τα αποθηκεύσετε. Αυτό αφορά κυρίως τα ρούχα που θα αποθηκεύσετε κρεμαστά σε ντουλάπες. Σε περίπτωση μόνο, που δεν διαθέτετε αρκετό χώρο για αποθήκευση και αναγκαστικά, στριμώξετε τα ρούχα σας, τότε μπορείτε να αποφύγετε το σιδέρωμα για να μην παιδεύεστε διπλά.

Αποθήκευση ανά κατηγορίες

Είναι σημαντικό να χωρίζετε τα ρούχα σας ανά κατηγορίες. Για παράδειγμα, κάντε μια ξεχωριστή στήλη με τα παντελόνια, τις μπλούζες, τα πουκάμισα, τα φορέματα, κλπ. Η καθεμιά στήλη που θα δημιουργήσετε φροντίστε να είναι, όσο το δυνατόν γίνεται, διαταγμένη από το πιο σκουρόχρωμο στο πιο ανοιχτόχρωμο ρούχο. Δώστε μεγάλη προσοχή στο να μην αποθηκεύσετε κολλητά ένα λευκό ρούχο με ένα χρωματιστό καθώς η υγρασία μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό.

Exit mobile version