Πόσο συχνά πρέπει να επισκέπτονται τα πεθερικά ένα ζευγάρι

Επίσκεψη από τα πεθερικά. Σε άλλα ζευγάρια ακούγεται ως κάτι φυσιολογικό και σε άλλα ως… απειλή. Και το ερώτημα «πόσες συχνές πρέπει να είναι οι επισκέψεις των πεθερικών» σηκώνει μπόλικη κουβέντα, με τις απόψεις να διίστανται.

Ωστόσο, η σχέση ενός ζευγαριού με τα πεθερικά είναι σημαντική σε έναν γάμο, διότι αν δεν υπάρξει σωστή διαχείριση απ’ όλες τις πλευρές, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Κι επειδή τα πεθερικά και δη η πεθερά είναι ένας ρόλος που πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί γι΄ αυτόν, ειδικά για τη σχέση της με τη νύφη, υπήρξε σχετική έρευνα για το «πόσο συχνά πρέπει να επισκέπτονται τα πεθερικά ένα ζευγάρι».

Η ιστοσελίδα porch.com σε δείγμα 1000 ζευγαριών και πεθερικών κατέληξε σε συμπεράσματα που έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα πεθερικά δεν πρέπει να μένουν πολύ κοντά με το ζευγάρι, ούτε όμως και πολύ μακριά. Η ιδανική απόσταση είναι 40 με 45 λεπτά οδικώς.

Μόλις το 27%  των ζευγαριών δηλώνει πως οι σχέσεις με τα πεθερικά είναι άριστες, ενώ το 70% παραδέχεται πως μετά το γάμο και με την πάροδο του χρόνου, οι σχέσεις διαταράχθηκαν λίγο έως πολύ. Μάλιστα, τα περισσότερα προβλήματα – πάντα σύμφωνα με το δείγμα – εντοπίζονται στα ζευγάρια που μένουν πολύ κοντά με τα πεθερικά και έχουν συχνή έως καθημερινή επαφή.

Τα πεθερικά, από την άλλη, έχουν διαφορετική άποψη. Λίγο περισσότερο από το 50% δηλώνει πως δεν πρέπει να μένουν μακριά από το ζευγάρι και να έχουν πιο συχνή επαφή, ειδικά όταν υπάρχουν εγγόνια. Μάλιστα, μόλις το 1% των πεθερικών δήλωσε πως θα ήθελαν να μένουν μακριά από τα παιδιά.

Όσο για το πόσο συχνές πρέπει να είναι οι επισκέψεις τους; Και πάλι η άποψη των πεθερικών διαφέρει από εκείνη των ζευγαριών. Κι ενώ τα περισσότερα ζευγάρια απάντησαν πως τα πεθερικά που μένουν μακριά θα πρέπει να τους επισκέπτονται (και να μένουν μαζί τους για μία εβδομάδα τη φορά) 7 με 8 φορές τον χρόνο, οι γονείς δήλωσαν στη συντριπτική πλειοψηφία πως οι φορές θα πρέπει να είναι περισσότερες. Συγκεκριμένα, είναι ικανοποιημένοι με τις 23 τον χρόνο.

Exit mobile version