DIY: Φτιάξτε τα δικά σας σπιτικά μαντηλάκια γενικού καθαρισμού

Όταν στο σπίτι σας επικρατεί ένα χάος, αλλά στο πορτοφόλι υπάρχει «ησυχία» δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύεστε – ακόμα κι αν το κόστος είναι ελάχιστο – για να αγοράσετε μαντηλάκια καθαρισμού.

Μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε τα δικά σας. Με βασικά υλικά όπως το ξύδι και το υγρό σαπούνι για τα πιάτα, ο πάγκος της κουζίνας σας θα λάμψει χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών! Και αν σας αρέσουν μπορείτε να τα φτιάχνετε ξανά και ξανά με το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο και άλλα συστατικά φιλικά προς το περιβάλλον.

Τι θα χρειαστείτε:

Οδηγίες:

Καταρχάς συγκεντρώστε όλα τα υλικά στον πάγκο της κουζίνας σας. Ένα άδειο δοχείο του καφέ είναι ένας βολικός τρόπος να το χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά.

Για να δημιουργήσετε τα μαντηλάκια καθαρισμού, κόψτε τις χαρτοπετσέτες στο μισό χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι και τοποθετήστε τα στο δοχείο. Ίσως χρειαστεί να το ζορίσετε λίγο για να χωρέσει.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ξύδι, το υγρό για τα πιάτα, το οινόπνευμα, και το νερό. Προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο, αν θέλετε να ενισχύσετε την αντιβακτηριακή δράση.

Σιγά σιγά ρίξτε το υγρό πάνω από το χαρτί κουζίνας. Μόλις βραχεί αρκετά, αφαιρέστε προσεκτικά το χαρτόνι και τραβήξτε μια χαρτοπετσέτα από τη μέση.

Πιέστε μια βελόνα στο καπάκι από το δοχείο του καφέ και στη συνέχεια κόψτε ένα μικρό στρογγυλό κομματάκι από το κέντρο.

Τέλος, περάστε το χαρτί μέσα από την τρύπα και ασφαλίστε το δοχείο. Μπορείτε απέξω να το βάψετε στο χρώμα της επιλογής σας για ένα πιο vintage αποτέλεσμα. Είστε έτοιμοι για γενική καθαριότητα!

 

Exit mobile version