DIY: Πώς να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό απορρυπαντικό ρούχων

Ο μεγάλος σωρός με τα άπλυτα ρούχα στο καλάθι σας δεν είναι αρκετός για να σας εμπνεύσει να βάλετε πλυντήριο; Έχετε όμως σκεφτεί πόσα λεφτά δίνετε κάθε μήνα για το απορρυπαντικό των ρούχων; Τα υγρά απορρυπαντικά μάλιστα είναι εκείνα που τελειώνουν σε χρόνο ρεκόρ.

Με λιγότερα χρήματα όμως μπορείτε να αγοράσετε όλα τα φυσικά συστατικά που χρειάζονται για να φτιάξετε το δικό σας. Και μπορείτε να προσθέσετε αιθέρια έλαια που θα χαρίσουν ένα φρέσκο και καθαρό άρωμα στα ρούχα σας.

Τι θα χρειαστείτε:

Οδηγίες:

Μετρήστε και προσθέστε τη σόδα μαγειρικής και το βόρακα σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά με ένα σύρμα. Συμπληρώστε το βραστό νερό και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Σιγά σιγά προσθέστε το πράσινο σαπούνι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αιθέριο έλαιο λεβάντας που δίνει ένα ελαφρύ και λουλουδάτο άρωμα. Στη συνέχεια προσθέστε το ξύδι και ανακατέψτε απαλά.

Προσθέστε το ζεστό νερό μέχρι να γεμίσει το πλαστικό μπουκάλι. Οι σταγόνες από το αιθέριο έλαιο μπορεί να είναι από 10 – 20. Χρησιμοποιώντας ένα χωνί γεμίστε το δοχείο με το υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου.

Τώρα είστε έτοιμοι να βάλετε πλυντήριο! Χρησιμοποιήστε 100ml (μισό φλιτζάνι) ανά πλύση.

 

Exit mobile version