Έξι καινοτόμες συμβουλές κουζίνας για όσους δεν τους αρέσει να ξοδεύουν πολύ χρόνο στη μαγειρική

Ποιος δεν θέλει να εξοικονομήσει χρόνο στο μαγείρεμα αντί να ξοδεύει ώρες πάνω από την κατσαρόλα; Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας σεφ για να κάνετε ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο γρήγορα. Απλά πρέπει να γνωρίζετε αρκετά χρήσιμα κόλπα.

1. Κόψτε ένα μάνγκο σε κύβους σε λιγότερο από ένα λεπτό

Είναι ο ταχύτερος και ευκολότερος τρόπος για να ξεφλουδίσετε ένα μάνγκο και να το κόψετε για φρουτοσαλάτα.

2. Προσθέστε μαγειρική σόδα για να καραμελοποιήσετε κρεμμύδια 2 φορές γρηγορότερα

Προσθέστε 1/2 ή 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα στα κρεμμύδια όταν τα βάλετε στο τηγάνι. Ακριβώς μπροστά στα μάτια σας, τα κρεμμύδια θα καραμελοποιηθούν και δεν θα καούν.

3. Αφαιρέστε τη φλούδα από το αβοκάντο σε 1 δευτερόλεπτο

Για να αφαιρέσετε τη φλούδα από ένα αβοκάντο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα αιχμηρό μαχαίρι και να είστε πολύ προσεκτικοί.

4. Κόψτε ένα κομμάτι βούτυρο σε μικρά κομμάτια για να το μαλακώσετε πολύ πιο γρήγορα

Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε το βούτυρο κοντά σε μια κατσαρόλα για να το ζεστάνετε, ενώ μαγειρεύετε κάτι άλλο.

5. Μάθετε να ξεφλουδίζετε γρήγορα πατάτες

Βάλτε τις πατάτες σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, τις βάζετε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μετά από 30 δευτερόλεπτα, μπορείτε να ξεφλουδίσετε τις πατάτες με γυμνά χέρια. Δεν απαιτείται καμία προσπάθεια λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας. Ένας άλλος τρόπος είναι να διατηρήσετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά.

6. Κόψτε έναν ανανά σε ομοιόμορφα κομμάτια σε 2 λεπτά

Χρησιμοποιήστε ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε έναν ανανά σε 4 μισά και στη συνέχεια κόψτε το κάθε μισό σε κομμάτια. Εύκολο!

Exit mobile version