Φτιάξτε το δικό σας μη τοξικό και σπιτικό λευκαντικό!

Αντί να αγοράζετε το λευκαντικό του εμπορίου που αποχρωματίζει αμέσως οτιδήποτε έρθει σε επαφή μαζί του και είναι τοξικό σε περίπτωση κατάποσης, δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό μείγμα για λευκαντικό ρούχων.

Κατασκευασμένο από φυσικά ασφαλή συστατικά, αυτό το λευκαντικό λευκαίνει τα ρούχα χωρίς να αφήνει σκληρές μυρωδιές και πιθανούς κινδύνους για την υγεία. Και κοστίζει ελάχιστα!

Τι θα χρειαστείτε:

Οδηγίες:

Τα συστατικά για αυτό το σπιτικό λευκαντικό χρειάζονται ένα σκοτεινό δοχείο ώστε να προστατευθούν από το φως, το οποίο διασπά τη δύναμη καθαρισμού. Ένα σκούρο μπουκάλι θα δώσει στο λευκαντικό σας μεγαλύτερη διάρκεια. Τοποθετήστε το μπουκάλι ψεκασμού σε μια χάρτινη σακούλα ή βάλτε από κάτω ένα στρώμα από χάρτινες λωρίδες ώστε να είναι ασφαλές. Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα γυάλινο κύπελλο δοσολογίας και ρίξτε τα προσεκτικά στο δοχείο.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου λευκαίνει με φυσικό τρόπο, χωρίς να είναι τοξικό και το ξύδι βοηθά να διαλυθούν οι λεκέδες. Ο χυμός λεμονιού βοηθά επίσης φυσικά και η προσθήκη των αγαπημένων αιθέριων ελαίων κάνει αυτό το λευκαντικό να μυρίζει υπέροχα. Εάν το επιθυμείτε προσθέστε 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο από λεμόνι, λεβάντα ή δεντρολίβανο για ένα φρέσκο άρωμα.

Για να το χρησιμοποιήσετε ψεκάστε σε λεκέδες και αφήστε το για 10 λεπτά πριν από το πλύσιμο. Επειδή είναι φυσικό, λευκαίνει όμορφα χωρίς να αφήνει δυσάρεστες μυρωδιές, ούτε χημικές ουσίες. Δεν υπάρχει καμία αλλοίωση στο χρώμα και μπορείτε κι εσείς άφοβα να κάνετε τη δική σας δοκιμή πρώτα σε μια άκρη ενός χρωματιστού ρούχου για να διαπιστώσετε ότι είναι ασφαλές.

Exit mobile version