Νέο κόλπο για να βράσετε το αυγό

Νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα στο μαγείρεμα, τα βραστά αυγά είναι η πιο υγιεινή επιλογή πρωινού! Μπορεί να φαίνεται πολύ απλή η όλη διαδικασία όμως είναι δύσκολο να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα αφού είτε βγαίνει σφιχτό είτε μελάτο.

Όχι πια αγαπημένοι λάτρεις των αυγών! Η παρακάτω μέθοδος σας εγγυάται νόστιμο αποτέλεσμα, αρκεί να την ακολουθήσετε βήμα βήμα!

  1. Βάλτε το νερό στην κατσαρόλα.
  2. Τοποθετήστε ένα μικρό σουρωτήρι στην ίδια κατσαρόλα.
  3. Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήστε να πάρει μια βράση.
  4. Προσθέστε τον επιθυμητό αριθμό των αυγών στο σουρωτήρι, σκεπάστε και μαγειρέψτε για 6 λεπτά (μελάτα) ή για 11 λεπτά (βραστά).
  5. Αμέσως μετά αφαιρέστε και τοποθετήστε τα αυγά σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Αν το κάνετε αυτό, θα τα καθαρίσετε στη συνέχεια πολύ πιο εύκολα.

Όποιο αυγό κι αν προτιμάτε, αυτή την τεχνική θα την λατρέψετε!

 

Exit mobile version