Πώς να κάνετε ένα παλιό καναπέ να μοιάζει με καινούργιο

Αν έχετε βαρεθεί τόσα χρόνια με τον ίδιο καναπέ αλλά δεν είστε οικονομικά έτοιμοι να τον ξεφορτωθείτε, αυτά τα απλά κόλπα θα του δώσουν μια νέα πνοή. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη μαγεία, styling και διάθεση να πειραματιστείτε.

Παίξτε με τα μαξιλάρια

Κουραστήκατε τόσα χρόνια από τα μαξιλάρια που συνοδεύουν και πάνε ασορτί με τον καναπέ σας; Τι μπορείτε να κάνετε; Επιλέξτε μαξιλαροθήκες σε μαύρο, άσπρο ή χρυσό χρώμα.

Αλλάξτε το ριχτάρι

Καλύψτε τον καναπέ με ένα ριχτάρι σε έντονα χρώματα και ενισχύστε το στυλ του καναπέ σας. Παράλληλα τον προστατεύετε έτσι από διαρροές – μια ιδιαίτερη χρήσιμη συμβουλή αν ο καναπές σας είναι λευκός.

«Γεμίστε» τα μαξιλάρια

Υπάρχουν δύο είδη για τη γέμιση μαξιλαριών. Τα φυσικά και τα συνθετικά. Στα φυσικά ανήκουν τα πούπουλα ή φτερά, το βαμβάκι ή το μεταξοβάμβακο και το λάτεξ. Τα συνθετικά περιλαμβάνουν την πολυεστερική βάτα που είναι και ο πιο κοινός και οικονομικός τύπος γεμίσματος, το memory foam, το αφρολέξ και η πολυστερίνη. Βέβαια αν ανοίξετε ένα παλιό και φτηνό μαξιλάρι δεν αποκλείεται να βρείτε μέσα από ρούχα μέχρι πλαστικές σακούλες.

Αλλάξτε τα ποδαράκια του καναπέ

Τα ποδαράκια του καναπέ αν και μικρά είναι μια λεπτομέρεια που συμβάλει στη διαμόρφωση του ύφους και της τελικής εμφάνισης του καναπέ. Μην νομίζετε ότι είναι ταλαιπωρία να αλλάξετε τα ποδαράκια του καναπέ σας. Απλά αναποδογυρίστε τον και δείτε αν ξεβιδώνονται (αν ο καναπές είναι από τα ΙΚΕΑ, είναι σίγουρο ότι βγαίνουν). Τα καινούργια ποδαράκια μπορείτε να τα προμηθευτείτε από οποιοδήποτε κατάστημα με εξαρτήματα επίπλων και μάλιστα σε πολύ χαμηλές τιμές.

Exit mobile version