6 πράγματα που πρέπει να ξέρουν τα ζευγάρια για τις σχέσεις

Για να υπάρξει μια κοινή και ευτυχισμένη ζωή είναι σημαντικό για όλα τα ζευγάρια να γνωρίζουν κάποια σημαντικά πράγματα για τις σχέσεις.

Και μπορεί κάποιες σημαντικές δεξιότητες να τις παίρνουμε μέσα από την εμπειρία των σχέσεων που συνάπτουμε, είναι ωστόσο σημαντικό να ξέρουμε έξι βασικά πράγματα που είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τις σχέσεις.

Η ευγένεια κάνει θαύματα

Στις μέρες μας, δυστυχώς, ένας περιορισμένος αριθμός ανθρώπων παραμένουν ευγενικοί. Κι αυτό επειδή η πίεση πλέον που δεχόμαστε από το επαγγελματικό, οικογενειακό αλλά και οικονομικό περιβάλλον είναι τόσο μεγάλη που συνήθως ξεσπάμε στον/στην σύντροφό μας. Επιπλέον είμαστε όλοι τόσο απασχολημένοι στην καθημερινότητά μας που ξεχνάμε να αντιμετωπίζουμε με ευγένεια κάποιες καταστάσεις. Δεν θέλει όμως πολλή προσπάθεια αρκεί να γίνει τρόπος ζωής. Αν πάρετε την απόφαση να γίνετε πιο ευγενικοί θα δείτε πόσο σημαντικό γνώρισμα είναι του χαρακτήρα μας και θα έρθουν μια σειρά από οφέλη για τη σχέση σας που θα την κάνουν πιο υγιή και δυνατή.

Όλοι έχουμε τις κακιές μας μέρες

Δεν είναι απαραίτητο να παίρνετε προσωπικά την κακή διάθεση του φίλου σας. Ο καθένας μας έχει μια στο τόσο τις μαύρες του μπορεί να εμπλεκόμαστε σε περίπλοκες καταστάσεις και μπορεί να μην αφορούν τα ερωτικά μας αλλά άλλους τομείς. Από την άλλη βέβαια, δεν μπορείτε να μαντέψετε με τη μαγική γυάλα την κακή διάθεση του φίλου σας και να κάνετε εικασίες αν εκείνος δεν έχει τη διάθεση να το συζητήσετε. Απλά δώστε του χρόνου και αφήστε τον να το σκεφτεί για λίγο με τον εαυτό του. Σε καμία περίπτωση μην το παίρνετε προσωπικά.

Μην τσακώνεστε δημόσια

Είναι αλήθεια ότι οι μακροχρόνιες σχέσεις έχουν σκαμπανεβάσματα και καυγαδάκια. Πολλά ζευγάρια μάλιστα θεωρούν τους καυγάδες κομμάτι της καθημερινότητάς τους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να λύνετε τις  διαφορές σας με κοινό. Μπορείτε πολύ απλά να το ξεκαθαρίσετε σπίτι σας. Άλλωστε οι φωνές και οι υστερίες μόνο κακό μπορούν να κάνουν. Μην βγάζετε λοιπόν τα άπλυτά σας στην φόρα και κρατήστε τα μόνο για το σπίτι σας.

Το βασικό είναι η συγχώρεση

Μόνο τα ζευγάρια που συγχωρούν ο ένας τον άλλον έχουν μακροχρόνιες σχέσεις. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Και οι δύο σας κάνετε λάθη και το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να το αποδεχθείτε. «Περασμένα ξεχασμένα» δεν λένε άλλωστε; Εάν κρατήσετε το παρελθόν μακριά από τη σχέση σας το πιθανότερο είναι να ζήσετε μαζί το μέλλον. Απολαύστε λοιπόν την αγάπη σας όσο το δυνατόν περισσότερο και μάθετε να συγχωράτε ο ένας τον άλλον.

Είναι σημαντικό να γελάτε μαζί

Τα καλά συναισθήματα και ειδικά το γέλιο θεραπεύει τις καρδιές και ενώνει τους ανθρώπους. Το γέλιο έχει τη δύναμη να σπάσει τα εσωτερικά εμπόδια, ρίχνει την ένταση και καταπολεμά το άγχος. Σύμφωνα μάλιστα με τους εμπειρογνώμονες, το γέλιο μας χαρίζει μακροζωία, παράγει χρήσιμες ορμόνες που επιβραδύνουν τη γήρανση και είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να παραμένετε θετικοί και να έχετε πάντα καλή διάθεση. 

Ουσιαστική επικοινωνία

Πολλά ζευγάρια δηλώνουν απογοητευμένοι ο ένας από τον άλλον ακριβώς επειδή δεν μπορούν να διαβάζουν ο ένας το μυαλό του άλλου. Άλλωστε γιατί να πρέπει να το κάνουμε; Είναι ευκολότερο να επικοινωνούμε με την γλώσσα. Θα σας εξοικονομήσει πολλά νεύρα και χρόνο. Το φυσιολογικό είναι να λέτε ό, τι θέλετε και να μην χρειάζεται να λύνετε γρίφους όσον αφορά τη μεταξύ σας επικοινωνία.

Exit mobile version