Απιστία: Πώς θα καταλάβετε ότι σας λέει ψέματα

Έχετε την εντύπωση ότι ο σύντροφός σας σας απατά. Ακόμα κι αν η διαίσθησή σας αυτό σας λέει, οι αλλαγές στην συμπεριφορά του είναι εκείνες που θα σας δώσουν την απάντηση.

Φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να σας πει «Ναι αγάπη μου, σε απατώ!» ούτε μπορείτε να τον υποβάλλετε σε ανιχνευτή ψεύδους. Η γλώσσα του σώματος και οι αντιδράσεις του θα φανερώσουν την αλήθεια.  

Ξαφνικά αντιδράει με διαφορετικό τρόπο

Ο «πολύγραφος», ο πιο διάσημος ανιχνευτής ψεύδους, βασίζεται στη μέτρηση και καταγραφή βιοφυσικών δεικτών, όπως η πίεση του αίματος, οι παλμοί, η αναπνοή και η αγωγιμότητα του δέρματος την ώρα που ο ελεγχόμενος υποβάλλεται σε ερωτήσεις. Παρόμοια σημάδια μπορεί να παρατηρήσετε κι εσείς στην συμπεριφορά του συντρόφου σας. Για παράδειγμα, αν τον ρωτήσετε πού ήταν το βράδυ της Παρασκευής και ο ίδιος αρχίζει ξαφνικά το ξύσιμο της μύτης του ή του λαιμού του, κάτι δεν πάει καλά.

Χαμηλώνει τα μάτια

Έτσι ακριβώς όπως κάνουν τα παιδιά όταν λένε ψέματα έτσι και οι άντρες, έρχονται σε δύσκολη θέση και χαμηλώνουν το βλέμμα τους όταν ξέρουν ότι κρύβουν την αλήθεια. Αν πάλι σας κοιτάζει ευθέως στα μάτια και υποστηρίζει ότι παραλογίζεστε, μπορεί να έχει και δίκιο.

Απαντάει στην ερώτησή σας με ερώτηση

Εσείς: «Με απατάς;»
Εκείνος: «Τι είναι αυτά που λες; Εγώ να σε απατώ;»
Απαντώντας στην ερώτησή σας με ερώτηση του δίνει χρόνο να σκεφτεί κάτι πιστευτό ώστε να σας πει μια καλή δικαιολογία. Μπορεί να το κάνει συνειδητά ή ασυνείδητα, αλλά το πιθανότερο είναι να ψεύδεται.

Ρίχνει σε εσάς τις ευθύνες

Όταν οι άνθρωποι είναι ένοχοι, τείνουν να φορτώνουν στους άλλους τις κατηγορίες. Μπορεί να θυμηθεί ξαφνικά παλαιότερες αιτίες για τους τσακωμούς σας ή να σας βγάζει παρανοϊκή ή ακόμα και να πει ότι εσείς είστε εκείνη που τον απατά. 

Το «παραμύθι» που σας λέει ανανεώνεται κάθε φορά

Η αλήθεια είναι σταθερή, σαφής και είναι εύκολο κανείς να την θυμάται. Τα ψέματα ωστόσο έχουν την τάση να αλλάζουν. Αν παρατηρείτε αλλαγές στην ιστορία που σας ξεφουρνίζει ή αν τον ρωτάτε πώς πέρασε στην χτεσινοβραδινή του έξοδο με τον κολλητό του και η απάντηση είναι διαφορετική, κάτι δεν πάει καλά. 

Ορκίζεται σε κάτι που είναι σημαντικό για εκείνον

Οι αθώοι άνθρωποι δεν ορκίζονται σε πρόσωπα και που είναι σημαντικά για εκείνους επειδή η αλήθεια είναι αρκετά ισχυρή για να σταθεί μόνη της. Εκτός αυτού αν είναι αθώος το λογικό είναι να προσβληθεί με τα λεγόμενά σας και να προσπαθήσει να αποδείξει μόνος του την αθωότητά του.

Exit mobile version