Αρραβωνιάζεσαι; Δες τι πρέπει να ξέρεις

Ο αρραβώνας είναι ένα σπουδαίο γεγονός στη ζωή των νέων ζευγαριών αν και πλέον στις μέρες μας έχει εκλείψει.

Είναι η επίσημη δέσμευση, αφού εκείνη την ημέρα ο γαμπρός ζητά σε γάμο την νύφη μπροστά στους συγγενείς και των δύο οικογενειών.

Γράφει η Εύη Σιμοπούλου

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι άγραφοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε.

Πού γίνονται οι αρραβώνες;

Τις περισσότερες φορές, οι βέρες φοριούνται στο σπίτι της νύφης και στη συνέχεια ακολουθεί γεύμα που παραθέτουν οι γονείς της, είτε στο σπίτι είτε σε κάποιο κέντρο διασκέδασης ή εστιατόριο.

Ο στολισμός του σπιτιού

Το τραπέζι που θα βάλετε τις βέρες πρέπει να είναι στρωμένο με λευκό τραπεζομάντηλο. Στη μέση τοποθετήστε μία εικόνα της Παναγίας, ένα δίσκος με κουφέτα και ρύζι, καθώς και ένα ανθοδοχείο με λουλούδια ή την ανθοδέσμη που θα έχει στείλει νωρίτερα ο γαμπρός. Επάνω στο δίσκο θα βάλετε και τις βέρες που θα φέρει ο γαμπρός όταν έρθει με την οικογένειά του.

Τα κεράσματα

Τα γλυκά πρέπει να είναι λευκά. Θα μπορούσατε να έχετε λευκά σοκολατάκια, μπεζέδες ή αμυγδαλωτά!

Ποιος βάζει τις βέρες στο ζευγάρι;

O πατέρας της νύφης ή ο κουμπάρος σταυρώνει στην εικόνα τις βέρες και τις περνά στον αριστερό παράμεσο των μελλονύμφων. Οι βέρες παραμένουν στο αριστερό χέρι μέχρι την ημέρα του γάμου.

Τα δώρα και το μονόπετρο

Αρχικά η οικογένεια του γαμπρού δίνει δώρο στη νύφη κοσμήματα από χρυσό και στη συνέχεια δωρίζει η οικογένεια της νύφης τον γαμπρό. Αμέσως μετά, ο γαμπρός περνάει στο χέρι της νύφης το δαχτυλίδι των αρραβώνων, το οποίο είναι μονόπετρο.

Να θυμάστε, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα από τα παραπάνω αν δεν σας αρέσει! Το θέμα είναι να απολαύσετε εκείνη την ημέρα και να μην κολλήσετε εάν δεν θέλετε σε στερεότυπα!

Exit mobile version