DIY: Πώς να οργανώσετε έναν οικονομικό γάμο στην παραλία

Κάντε το εικόνα στο μυαλό σας: δροσερό αεράκι, τα πόδια σας να πατούν στην άμμο, ο ήλιος να δύει πάνω από την θάλασσα και εσείς να ανταλλάζετε όρκους αιώνιας πίστης και αφοσίωσης με τον άντρα της ζωής σας!

Η παραλία είναι το τέλειο μέρος για να ενωθείτε με τα δεσμά του γάμου και η τελετή θα μείνει αξέχαστη όχι μόνο σε εσάς, τους άμεσα εμπλεκόμενους αλλά και τους καλεσμένους σας. Η άμμος και ο ήλιος είναι τα τέλεια διακοσμητικά στοιχεία και μάλιστα δεν απαιτούνται ούτε πολλά χρήματα ούτε άγχος και στρες. Εδώ είναι μερικές εύκολες και προσιτές συμβουλές για τον τέλειο DIY γάμο στην παραλία.

Διαλέξτε την παραλία

Για μια πιο προσιτή επιλογή, χρησιμοποιήστε μια δημόσια παραλία. Έτσι θα γλιτώσετε τις δαπάνες που απαιτούνται για την εκμίσθωση μιας ιδιωτικής παραλίας. Εάν ακολουθήσετε αυτό το μονοπάτι, προσπαθήστε να μην κάνετε τον γάμο ένα πολυσύχναστο Σαββατοκύριακο διακοπών ώστε να αποφύγετε τα αδιάκριτα βλέμματα. Μια άλλη επιλογή είναι να κάνετε τον γάμο σε ένα γραφικό εκκλησάκι στην κορυφή ενός βράχου και το πάρτι φυσικά στη θάλασσα.

Πάρτε άδεια

Αν αποφασίσετε να κάνετε τον γάμο σας σε μια δημόσια παραλία, μάθετε αν χρειάζεστε άδεια για την τελετή. Οι δήμοι είναι αυστηροί με τους κανόνες για ανοιχτές συγκεντρώσεις και διατάραξη της κοινής ησυχίας σε ώρες που δεν ενδείκνυνται. Σε κάθε περίπτωση απευθυνθείτε στον δήμο που υπάγεται η παραλία ώστε να αποφευχθεί κάθε είδους πρόβλημα και να μην σας το «χαλάσει» κανένας.

Κάντε το σε στενό οικογενειακό κύκλο

Είναι προτιμότερο να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα σε φαγητό, ποτά και γλυκά παρά να καλέσετε ανθρώπους που ουσιαστικά δεν γνωρίζετε καλά, μόνο και μόνο από υποχρέωση.

Εντοπίστε τις τουαλέτες

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν τουαλέτες σε μικρή απόσταση από τη παραλία, ώστε οι καλεσμένοι σας να μην χρειαστεί να περπατήσουν χιλιόμετρα μόνο και μόνο για να πάνε τουαλέτα. Μπορείτε να σχεδιάσετε DIY πινακίδες προς το σημείο που πρέπει να κατευθυνθούν οι καλεσμένοι σας.

Δημιουργήστε ένα καλό σύστημα ήχου

Ο ωκεανός είναι το τέλειο σκηνικό για έναν όμορφο γάμο, είτε αυτός είναι πολιτικός, είτε θρησκευτικός, αλλά ο συνδυασμός του ανέμου με τα κύματα μπορεί να κάνει τα πράγματα δύσκολα όσον αφορά την ποιότητα του ήχου. Πάρτε λοιπόν ένα μεγάλο σύστημα ήχου και προσλάβετε ένα DJ που να παίζει την μουσική στα δάχτυλα!

Προνοήστε

Η μητέρα φύση είναι απρόβλεπτη. Για να μην σας πιάσουν στον ύπνο τα κουνούπια και τα έντομα, εφοδιαστείτε με σπρέι, ανεμιστήρες, αρωματικά κεριά που διώχνουν τα κουνούπια, δάδες που έτσι κι αλλιώς θα κάνουν το σκηνικό ακόμα πιο ρομαντικό.

Ασφαλή καθίσματα

Η άμμος και ο αέρας μπορεί να σας δυσκολέψουν λίγο, γι΄αυτό προτιμήστε τις ξύλινες και όχι τις πλαστικές καρέκλες.

Μην είστε υπερπαραγωγή

Τα βαριά και φρουφρουδένια νυφικά δεν ενδείκνυνται για γάμο στην παραλία. Προτιμήστε κάτι αέρινο, ανάλαφρο και girly ώστε να κινείστε άνετα μέσα στο ελαφρύ ύφασμά του φορέματός σας. Θα σας ταίριαζε ένα bohemian look με στεφάνι στα μαλλιά. Αν πάλι δεν θέλετε το νερό της θάλασσας να βρέξει το φόρεμά σας, προτιμήστε ένα κοντό νυφικό.

Ειδυλλιακό σκηνικό για τις φωτογραφίες

Διαλέξτε μια ώρα της ημέρας όπου οι πιθανότητες να βγουν καλές οι φωτογραφίες θα είναι πολλές. Εκμεταλλευτείτε τη φυσική λάμψη του ηλιοβασιλέματος και εξετάστε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε φαναράκια για το βράδυ.

Παπούτσια 

Δεν θέλετε να βάλετε παπούτσια; Κανένα πρόβλημα! Άλλωστε το τακούνι σίγουρα δεν ενδείκνυται για την άμμο. Προτιμήστε δερμάτινη σαγιονάρα σε φυσικό χρώμα ή βραχιόλι για τα πόδια.

 

Exit mobile version