Γιατί οι νέοι γονείς δεν κάνουν σεξ;

Μετά τον τοκετό, οι μόνες σκέψεις που βασανίζουν το μυαλό των γονέων είναι το όνομα που θα πάρει το μωρό, ο θηλασμός και οι άγρυπνες νύχτες που …έρχονται!

Το σεξ φαίνεται ότι είναι το τελευταίο πράγμα που τους απασχολεί αφού σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται η βρετανική Daily Mail ένας στους τέσσερις γονείς εγκαταλείπει για πάντα το…σπορ!

Μάλιστα οι ίδιοι οι γονείς λένε ότι το σεξ έγινε κάτι σαν «ο ελέφαντας μέσα στο δωμάτιο»!
Ένας στους πέντε άντρες παραδέχεται ότι δυσκολεύεται ακόμη και να σκεφτεί την ιδέα ότι κάνει σεξ με τη σύντροφό του, μετά τη γέννηση ενός παιδιού ενώ οι γυναίκες είναι ακόμα πιο ανήσυχες γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, με το ποσοστό να ανέρχεται στο 44%.
Ο πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή είναι μια ανησυχία για το 38% των γυναικών και πάνω από το 1/3 σκέφτεται ότι το σεξ μπορεί να μην είναι τόσο ευχάριστο όσο πριν τη γέννηση του παιδιού.  

Άλλες ανησυχίες αφορούν τον ύπνο, τη φροντίδα του μωρού και την αποκατάσταση του σώματος, αναφέρει η έκθεση της Kegel8.

«Το σεξ για πρώτη φορά μετά την απόκτηση ενός μωρού είναι ένα δύσκολο θέμα συζήτησης για πολλά ζευγάρια» είπε, σχολιάζοντας την έρευνα η Jane Wake, ειδική σε θέματα fitness πριν και μετά την εγκυμοσύνη.

«Οι μπαμπάδες δεν θέλουν να ασκήσουν πίεση τις συζύγους τους και οι νέες μαμάδες ίσως να μη νιώθουν ακόμα έτοιμες. Γι ‘αυτό είναι καλό να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού και να μοιράζονται τις ανησυχίες και τις αγωνίες», συμπληρώνει η ίδια.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας επί του θέματος;

Exit mobile version