Μυστικά για έναν ευτυχισμένο γάμο με παιδιά

Όταν πρόκειται για την οικοδόμηση ενός γάμου όπου δεν είστε μόνο σύζυγοι αλλά και μαμά και μπαμπάς τι είναι αυτό που έρχεται μπροστά;

Μπορεί να διατηρηθεί ο ρομαντισμός μετά από αρκετά χρόνια έγγαμου βίου; Όλα δείχνουν πως ναι! Δείτε τους τρόπους.

Ο σύζυγος ή τα παιδιά σας;

Ο σύμβουλος σχέσεων και συγγραφέας του βιβλίου “The Problem with Women… is Men”, Charles J. Orlando, λέει ότι προτεραιότητα είναι ο σύζυγος σας! «Δεν εννοώ βέβαια ότι τα παιδιά έχουν μικρότερη σημασία, αλλά ο γάμος είναι η ραχοκοκαλιά του σπιτιού και έτσι πρέπει να το δείτε», εξηγεί ο ίδιος. Αυτό που προτείνει είναι να προσεγγίζετε τον σύζυγό σας τη στιγμή που μπαίνει στο σπίτι δίνοντας του ένα φιλί . Θα τον κάνετε έτσι να αισθάνεται ξεχωριστός και τα παιδιά θα νιώθουν ασφάλεια με δύο αγαπημένους γονείς!

Μην υποδεικνύετε στον μπαμπά πώς να περνάει τον χρόνο του με τα παιδιά

Οι μαμάδες και οι μπαμπάδες έχουν πολύ διαφορετικούς ρόλους στη ζωή ενός παιδιού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η μαμά είναι η παιδαγωγός, εκείνη που ωθεί τα παιδιά στην κατάκτηση υψηλών στόχων, το φιλί σε ένα γρατζουνισμένο γόνατο. Ο μπαμπάς είναι ο «διασκεδαστής», εκείνος που επιτρέπει το παγωτό για πρωινό αλλά και ο σοφός της οικογένειας και η λύση σε κάθε πρόβλημα. Ένα κυριακάτικο πρωινό όμως που τα παιδιά σας «δεν μαζεύονται» ακόμα κι αν η μέθοδός σας είναι ασφαλέστερη για να μπει μια τάξη το καλύτερο είναι να αφήσετε τον μπαμπά να αναλάβει δράση. Πείτε «σου έχω εμπιστοσύνη και σε σέβομαι» και αφήστε τον σύζυγό σας να τα κάνει όλα με τον τρόπο του.

Ενωμένο μέτωπο

Το να είστε η μεγαλύτερη θαυμάστρια του συντρόφου σας είναι ένας σημαντικός παράγοντας που καθορίζει τη διάρκεια σε ένα γάμο. Το να δείχνετε δηλαδή την υποστήριξη σας σε κάθε απόφαση του συζύγου σας και όχι να υπονομεύετε ή να αμφισβητείτε τον λόγο του είναι σημαντικό. Επιπλέον, το να υπάρχει αλληλεγγύη στις μεταξύ σας αποφάσεις θα βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν ότι η μαμά και ο μπαμπάς είναι μία ενωμένη δύναμη που πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Άσκηση

Το να αθλείστε με τα παιδιά σας μόνο καλό μπορεί να σας κάνει. Θα απολαμβάνετε ευχάριστες οικογενειακές στιγμές και θα είστε πρότυπα. Εκτός αυτού με την άσκηση το σώμα σας παράγει ενδορφίνες που σας κάνουν ευτυχισμένους και χαρούμενους ανθρώπους. Ακόμα κι αν δεν έχετε αρκετό χρόνο για  καθημερινή άσκηση, μια οικογενειακή βόλτα με το ποδήλατο ή το περπάτημα μετά το δείπνο θα φτιάξει ολονών τη διάθεση.

Δώστε προτεραιότητα στο σεξ (πάλι)

Κάνοντας σεξ ήρθαν τα παιδιά σας στον κόσμο. Δεν υπάρχει λόγος όμως να το ξεχνάτε από τη στιγμή που γίνατε γονείς γιατί το σεξ είναι η κόλλα που κρατάει τη σχέση ενωμένη. Οπότε κλειδώστε την πόρτα του υπνοδωματίου σας και βρείτε χρόνο για τους δυο σας.

Θυμηθείτε ότι ήσασταν μια γυναίκα κι ένας άντρας πριν γίνετε γονείς

Πριν κάνετε παιδιά διασκεδάζατε πολύ ως ζευγάρι. Μόλις όμως σας επισκέφτηκε ο πελαργός τα ραντεβού που κανονίζετε είναι μόνο με τον παιδίατρο. Αυτό εν μέρει είναι φυσικό γιατί τα παιδιά είναι ευθύνη αλλά μήπως πρέπει να δουλέψετε λίγο τη σχέση σας για να παραμείνετε ένα αγαπημένο ζευγάρι; Ξεκινήστε τένις, πηγαίνετε για μπόουλινγκ ή για έναν περίπατο μόνο και μόνο για να συζητήσετε οι δυο σας. Μια μέρα τα παιδιά σας θα μεγαλώσουν και θα φύγουν από το σπίτι και θα πρέπει να είστε χαρούμενη που είστε παντρεμένη με έναν άντρα που αγαπάτε και σέβεστε.

Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας

Οι οικογενειακές στιγμές αλλά και οι στιγμές που περνάτε με τον σύζυγό σας είναι αναμφισβήτητα υπέροχες. Το να συνεχίσετε όμως να αφιερώνετε χρόνο σε κάτι που σας αρέσει και σας γεμίζει ακόμα κι αν είναι η δουλειά σας και όχι κάποιο χόμπι είναι σημαντικό και βελτιώνει τη συναισθηματική ευημερία ολόκληρης της οικογένειας. Μην καταπιέζετε λοιπόν τα «θέλω»σας και να θυμάστε πώς όταν μια μαμά είναι ευτυχισμένη, όλοι είναι ευχαριστημένοι!  

Exit mobile version