Πέντε συνηθισμένες σεξουαλικές φοβίες που έχουν αρκετοί άνθρωποι

Σίγουρα δεν είσαι ο μόνος που μπορεί να έχεις κάτι παρόμοιο

Ακόμη και αν κάποιος έχει μεγάλη εμπειρία στο σεξουαλικο τομέα, πάντα θα υπάρχουν κάποιες φοβίες που μπορεί να τον επηρεάσουν την ώρα της πράξης, σύμφωνα με έρευνες.

Μια διαδικτυακή πλατφόρμα λοιπόν, αποφάσισε να παρουσιάσει τις πιο συχνές σεξουαλικές φοβίες που απαντώνται συχνότερα στα ζευγάρια. Τι μπορεί να… φοβάται κάποιος πριν, μετά ή κατά την ώρα του σεξ;

1. «Σκέφτεται άλλον/η»
2. «Φαίνομαι παχύς/δεν έχω ωραίο σώμα»
3. «Θα μπει ξαφνικά στο δωμάτιο το παιδί»
4. «Ο/Η σύντροφός μου δεν θα φτάσει σε οργασμό»
5. «Δεν είμαι αρκετά καλός/η»

Η αντιμετώπιση των σεξουαλικών φοβιών μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τη σοβαρότητα και την πηγή αυτών των φόβων. Ορισμένα βήματα που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος περιλαμβάνουν:

  1. Ενημέρωση: Η γνώση και η κατανόηση της σεξουαλικότητας, των σωματικών αλλαγών, των σεξουαλικών πρακτικών και των σχέσεων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ανησυχίας.
  2. Αυτο-αναγνώριση: Να αναλογιστείτε τους φόβους σας και τις πηγές τους. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε τι σας προκαλεί φόβο και να προσπαθήσετε να κατανοήσετε τον λόγο αυτού του φόβου.
  3. Συμβουλευτική ή Θεραπεία: Εάν οι σεξουαλικές φοβίες σας προκαλούν σημαντική δυσφορία και περιορίζουν την καθημερινή σας ζωή, η συμβουλευτική ή η συνεδρία με ειδικό ψυχολόγο ή θεραπευτή μπορεί να είναι χρήσιμη. Οι κοινωνικοί λεγόμενοι ψυχολόγοι είναι εξειδικευμένοι στην αντιμετώπιση σεξουαλικών θεμάτων.
Exit mobile version