Πώς ορίζουν την απιστία οι άντρες και οι γυναίκες;

Με αυτά που διαβάζουμε στα περιοδικά και ακούμε στην τηλεόραση, η απιστία, τουλάχιστον συγκριτικά με παλαιότερα, έχει απενοχοποιηθεί και αντιμετωπίζεται ως κάτι το σύνηθες.

Αλλά ανεξάρτητα από αυτά που ακούμε, πώς την ορίζουν και πώς την αντιμετωπίζουν στις μέρες μας οι άντρες και οι γυναίκες; Τα αποτελέσματα μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του USA Network, μιας υπηρεσία προγράμματος του NBC, μάλλον θα απογοητεύσουν τους αθεράπευτα ρομαντικούς εκεί έξω…

Η απιστία είναι λάθος (εκτός κι αν δεν σε «τσακώσουν» ποτέ)

Το 80% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει μηδενική ανοχή στην απιστία και ότι δεν θα συγχωρούσε ποτέ το ταίρι του/της γι’ αυτή την προδοσία. Αυτό που μας εκπλήσσει όμως είναι ότι σχεδόν το ίδιο ποσοστό, δηλαδή το 81% παραδέχτηκε ότι θα εξαπατούσε αν οι συνέπειες ήταν…μηδενικές. Λοιπόν, για να είμαστε ειλικρινείς, όλοι θα κάναμε πολλές αμαρτίες εάν υπήρχαν μηδενικές συνέπειες!

Η τεχνολογία διευκολύνει την απιστία

Αυτό που έγινε σαφές από τα αποτελέσματα της έρευνας ότι η τεχνολογία έχει διευκολύνει απίστευτα την απιστία και μάλιστα το παραδέχτηκε το 86% των ερωτηθέντων. Υπογραμμίζουν επίσης ότι, όσα ρομάντζα ξεκινάνε διαδικτυακά δεν σημαίνει ότι θα μείνουν μόνο εκεί. Μόνο το 31% δηλώνει ότι δεν άφηνε τη σχέση του για μια «ψηφιακή σχέση». Αν λοιπόν ο φόβος ότι το facebook κάνει κακό στην σχέση σας, παραμονεύει μήπως να το συζητήσετε με τον/την σύντροφό σας;

Οι φαντασιώσεις …επιτρέπονται!

Τι γίνεται με αυτά που υπάρχουν στο μυαλό και δεν καταλήγουν στο κρεβάτι; Ενδιαφέρον προκαλεί ότι το 19% των αντρών και μόλις το 13, 5% των γυναικών παραδέχθηκε ότι έχουν αναπτύξει ρομαντικά συναισθήματα για κάποιον που έτυχε να ξέρουν αλλά δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να μάθουν πώς είναι το αντικείμενο του πόθου τους στην πραγματική του ζωή και τα συναισθήματα έμειναν σε…πλατωνικό επίπεδο. Παράλληλα το 48% δήλωσε ότι δεν αισθάνεται καθόλου ενοχές για τις φαντασιώσεις που είχαν για κάποιον άλλον/η.

Η μονογαμία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που συμμετείχε στην έρευνα συμφώνησε ότι η μονογαμία αποτελεί μια «κοινωνική προσδοκία, αλλά δεν είναι βιολογική πραγματικότητα», ενώ το 45 % των ανθρώπων δήλωσε ότι οι πολλές και μακροχρόνιες σχέσεις είναι πιο ρεαλιστικές. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι, ένας στους πέντε άνδρες προτιμάει την μονογαμική σχέση…αν και δεν είμαστε απολύτως σίγουροι για το τι συνεπάγεται με αυτό!

Ωστόσο, μην αφήσετε αυτά αυτούς τους αριθμούς να σας καταρρακώσουν καθώς πρόκειται για έρευνα και ο καθένας μοιράζεται τις δικές του πεποιθήσεις. Αν ανησυχείτε ότι η απιστία μπορεί να «εισβάλλει» στη σχέση σας, ελέγξτε τους παράγοντες που μπορεί να τη προκαλέσουν καθώς και το πώς θα την αντιμετωπίσετε αν σας χτυπήσει την πόρτα.  

Exit mobile version