Πού κρύβεται το μυστικό για να πάει καλά το πρώτο ραντεβού; Στο… φαγητό

Πληθώρα βιβλίων αλλά και ειδικοί σε θέματα σχέσεων διδάσκουν τους απανταχού singles τον τρόπο με τον οποίο το πρώτο ραντεβού θα έχει επιτυχία.

Αν και υπάρχουν αμέτρητες στρατηγικές οι ερευνητές κατέληξαν σε κάτι που αγνοούσαμε.

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως για να έχετε πιθανότητες για ένα δεύτερο ραντεβού με το άτομο που σας ενδιαφέρει θα πρέπει να φάτε το ίδιο φαγητό στην πρώτη σας συνάντηση.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο έχει ήδη αρχίσει μελέτες σχετικά με το φαγητό και τις… σχέσεις. Η ομάδα ξεκίνησε μια σειρά από πειράματα για να καταλάβει αν η παρόμοια κατανάλωση τροφίμων μπορεί να προκαλέσει μια αίσθηση οικειότητας και εμπιστοσύνης μεταξύ δύο ανθρώπων.

«Έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι χρησιμοποιούμε τη λογική για να πάρουμε αποφάσεις, όμως αγνοούμε το γεγονός ότι οι προτιμήσεις στο φαγητό επηρεάζουν αυτή τη διαδικασία» δηλώνει η Αϊλέτ Φίσμπαχ, καθηγήτρια στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Σικάγο.

«Το φαγητό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στρατηγικά ώστε να διευκολυνθεί η συνεργασία και να ενισχυθεί το αίσθημα εμπιστοσύνης ανάμεσα στους ανθρώπους» συμπληρώνει. 

Η Κέιτλν Γούλεϊ, επίσης μέλος της ερευνητικής ομάδας, με τη σειρά της αναφέρει πως η επιλογή του ίδιου φαγητού, για παράδειγμα σε ένα ερωτικό ραντεβού, μπορεί να διευκολύνει τη σύναψη δεσμών.

Σε δεύτερη φάση, οι ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν κατά πόσο και άλλες όμοιες επιλογές μπορούν να επιδράσουν όπως το φαγητό. Συγκεκριμένα, εξέτασαν εάν τα παρόμοια χρώματα στα ρούχα ενισχύουν την εμπιστοσύνη, όμως τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η επίδραση στην περίπτωση αυτή δεν είναι τόσο ισχυρή όσο με το φαγητό.

«Πιστεύω πως το φαγητό έχει ισχυρή επίδραση επειδή είναι κάτι που βάζουμε στο σώμα μας και χρειάζεται εμπιστοσύνη για να το κάνουμε αυτό» δηλώνει η Φίσμπαχ.

Οι ερευνητές σκοπεύουν να μελετήσουν μελλοντικά κατά πόσο ενισχύεται το αίσθημα τις εμπιστοσύνης και η συνεργασία ανάμεσα σε άτομα που μοιράζονται το φαγητό τους.

Exit mobile version