Συγκατοίκηση μετά τον γάμο: 7 tips για νεόνυμφους

Αν αποφασίσατε να περιμένετε μέχρι το γάμο και μετά να προχωρήσετε σε μια από κοινού συμβίωση, είναι μια επιλογή που πολλά ζευγάρια κάνουν.

Αν και η συγκατοίκηση είναι ένα καλό «τεστ» πριν τον γάμο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να το κάνετε πριν βάλετε βέρα στο δεξί. Σε κάθε περίπτωση επειδή κάθε αρχή και δύσκολη, καταλήξαμε στις παρακάτω 7 συμβουλές για μια ειρηνική συμβίωση με τον σύζυγό σας, πλέον!

Συζητήστε για τη διαχείριση των οικονομικών εκ των προτέρων.

Αποφασίστε ποιος θα πληρώνει για τι ώστε να γλιτώσετε πολλούς πονοκεφάλους!

Να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι θα χρειαστεί χρόνος για τη προσαρμογή

Από τη στιγμή που θα μείνετε μαζί, θα υπάρξουν ορισμένα σημεία της σχέσης σας που θα αλλάξουν φυσικά. Αυτές οι αλλαγές θα είναι είτε προς το καλό είτε προς το κακό και εξαρτώνται από την διάθεσή σας να παραμένετε θετικοί.

Φτιάξτε ένα πρόγραμμα για τις δουλειές του σπιτιού

Πόσο σχολαστικοί είστε με την καθαριότητα; Καταλήξτε σε μια συμβιβαστική λύση με την οποία θα είστε και οι δύο ευχαριστημένοι.

Διακόσμηση

Είναι πιθανό να μην έχετε το ίδιο στυλ διακόσμησης ειδικά όσον αφορά την επίπλωση. Αντί να τσακώνεστε πάνω από τους καναπέδες και τις πολυθρόνες, καταλήξτε σε ένα εντελώς νέο στυλ που θα εκφράζει και τους δυο σας.    

Όσον αφορά τις αγορές για το σπίτι σας, μην έχετε την απαίτηση να τα κάνετε όλα από κοινού. Δεν βολεύει ούτε με το πρόγραμμα του καθενός αλλά ούτε και με το στυλ. Είναι προτιμότερο να αναλάβετε από μια ευθύνη ο καθένας.

Προσωπικός χώρος

Φροντίστε να έχει ο καθένας τον προσωπικό του χώρο ώστε να μην αισθάνεται καταπιεσμένος. Αυτό μπορεί να είναι είτε ένα δωμάτιο είτε μια γωνιά, ένα συρτάρι ή ένα ντουλάπι.

Επικοινωνία

Η επικοινωνία εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά σημαντική στον γάμο. Συζητήστε σχετικά με τις ανάγκες, τα όριά σας, τις ανησυχίες σας προτού δημιουργηθούν προβλήματα.

Τρυφερότητα

Αφιερώστε λίγο χρόνο από την καθημερινότητά σας αποκλειστικά στην σχέση σας. Είτε πρόκειται για μια στοργική αγκαλιά και ένα φιλί είτε για ένα απλό «ευχαριστώ», είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε πάντα τι κάνει το άλλο πρόσωπο για εσάς. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε μια αρμονική σχέση.

Exit mobile version