Τι αλλαγές φέρνει ένα μωρό στο γάμο

Η πλειονότητα των παντρεμένων θα σας πει ότι τα πάντα αλλάζουν σε έναν γάμο μετά τον ερχομό του μωρού και η αλήθεια είναι… ότι δεν λένε ψέματα.

Αλλά δεν είναι κι άσχημα τα πράγματα! Ναι, το νέο αυτό πρόσωπο της ζωής σας ενδεχομένως να άλλαξε τον τρόπο που βλέπετε ο ένας τον άλλο αλλά η αγάπη μεταξύ σας γίνεται πιο βαθιά και ουσιαστική. Και υπάρχει πάντα μια σταθερά: ο σύζυγός σας θα είναι πάντα ο ίδιος άντρας – και ο καλύτερος σας φίλος- που ερωτευτήκατε και ευτυχήσατε να κάνετε οικογένεια μαζί. Σήμερα παρουσιάζουμε τις αλλαγές που φέρνει στο ζευγάρι ένα μωρό!

Το σεξ δεν γίνεται πια αυθόρμητα αλλά … δυστυχώς σπάνια

Εντάξει, μπορεί να μην ήσασταν από τα ζευγάρια που είχατε το σεξ ως προτεραιότητα, αλλά τουλάχιστον αυτό ήταν από επιλογή σας. Όταν υπάρχει ένα μωρό στην οικογένεια, το σεξ γίνεται συχνά αντικείμενο διαπραγμάτευσης και επαναδιαπραγμάτευσης, που μπορεί να έχει προγραμματιστεί και στη συνέχεια να …ακυρωθεί! Πόσο μάλλον μετά την εγκυμοσύνη που είναι και σωματικά επίπονο. Μην βιαστείτε λοιπόν. Ο σύζυγός σας μπορεί να καταλάβει. Με τον καιρό όσο κουρασμένοι και απασχολημένοι και να είστε, η ανεβασμένη λίμπιντο θα σας αποζημιώσει!

Οι καυγάδες γίνονται μέρος της καθημερινότητας

Δεδομένου ότι τα μωρά είναι απίστευτα απαιτητικά και ο ύπνος ανεπαρκής, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους, τα πράγματα συνήθως φουντώνουν στο σπίτι. Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα για την κατάσταση του γάμου σας. Σας υποσχόμαστε ότι με την πάροδο του χρόνου τα πράγματα θα στρώσουν και η ένταση θα υποχωρήσει!

Βλέποντας τον σύζυγό σας ως πατέρα σας κάνει να τον αγαπάτε ακόμα περισσότερο

Όταν οι δυο σας βγαίνατε ακόμα ως ζευγάρι αναρωτιόσασταν πώς θα είναι άραγε ο  σύντροφός σας ως μπαμπάς (ας είμαστε ειλικρινείς, από την πρώτη κιόλας ημέρα όλες οι γυναίκες το φανταζόμαστε). Τώρα που το ζείτε συνειδητοποιείτε ότι τα πηγαίνει περίφημα! Παρατηρώντας τον σύζυγο σας να έχει αγκαλιά το νεογέννητο μωρό σας, να το ταΐζει με το μπιμπερό ή να το κοιμίζει έστω κι άτσαλα, κάνει την καρδιά σας να λιώνει!

Τέλος στο cocooning τα Σαββατοκύριακα

Αναπολείτε εκείνα τα τεμπέλικα πρωινά του Σαββάτου όταν μετά από μια κουραστική εβδομάδα κοιμόσασταν μέχρι το μεσημέρι, μένατε στο κρεβάτι μέχρι το απόγευμα και βγαίνατε με τον σύντροφό σας μέχρι τα ξημερώματα; Καλά κάνετε γιατί έτσι κι αλλιώς θα παραμείνουν μόνο ως ευχάριστες αναμνήσεις! Πλέον ξυπνάτε τα ξημερώματα για να ταΐσετε το μωρό (τηρώντας σειρά πάντοτε) και δέκα η ώρα το πρωί βρίσκεστε ήδη στην παιδική χαρά για να μη σας προλάβει ο ήλιος.

Όλα περιστρέφονται γύρω από τη φροντίδα του μωρού

Πόσες ώρες κοιμήθηκε; Έφαγε αρκετά; Είχε καλή διάθεση για να παίξει; Είναι πραγματικά απίστευτο αλλά όλες οι συζητήσεις με τον σύζυγό σας περιστρέφονται γύρω από το μωρό. Αυτό που είναι ακόμα πιο εκπληκτικό είναι ότι μπορεί να πιάσετε τον εαυτό σας να διαπραγματεύεστε κάτι το οποίο θα σας φαινόταν αστείο τον καιρό που δεν είχατε παιδιά (π.χ την Πέμπτη στις 18:00 να είναι εγκαίρως ο άντρας σας σπίτι για να ρίξετε έναν υπνάκο).

Δεν κάνετε δώρα τόσο συχνά ο ένας στον άλλο

Όταν παντρευτήκατε και δεν είχατε ακόμα το μωρό γεμίζατε με δώρα ο ένας τον άλλον. Από κάτι απλό όπως ένα μπλουζάκι μέχρι κι ένα ταξίδι έκπληξη. Αλλά όταν υπάρχει ένα μωρό, κάθε ευρώ που ξοδεύετε είτε για τον εαυτό σας είτε για τον σύντροφό σας, αισθάνεστε ότι είναι μια «απώλεια» από το κοινό ταμείο. Μην ξεχνάτε πάντως να ευχαριστείτε ο ένας τον άλλον έστω και με κάτι μικρό. Μπορεί λοιπόν να μη χρειάζεται να αντικαταστήσετε το παλιό iPhone του συζύγου σας με ένα καινούργιο αλλά μια νέα θηκούλα σίγουρα θα το ανανεώσει!

Η σχέση σας θα γίνει πιο δυνατή

Πλέον δεν είστε μόνη. Το γεγονός ότι δημιουργήσατε μία νέα ζωή με το σύντροφό σας θα σας κάνει να νιώσετε ότι είστε ομάδα! Άλλωστε χρειάζονται δύο άτομα για να παρθεί μία απόφαση που έχει να κάνει με το μωρό. Για το λόγο αυτό, μόλις ξεπεράσετε τους τσακωμούς που θα φέρει η μεταβατική περίοδος αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού, τελικά θα μάθετε να επικοινωνείτε πιο εύκολα, να μην δίνετε σημασία σε πράγματα που δεν έχουν νόημα και να προσπαθείτε να μείνετε μαζί περισσότερο από όσο προσπαθούσατε πριν. Άλλωστε, μην ξεχνάτε, ότι πλέον δεν είστε ζευγάρι αλλά οικογένεια. Κι αυτός είναι πιο ιερός δεσμός όλων!

Exit mobile version