Τι να κάνετε όταν εσείς θέλετε σεξ, ενώ εκείνος όχι

Είναι πραγματικά ένα πρόβλημα που το αντιμετωπίζουν άνδρες και γυναίκες στις σχέσεις τους.

Ίσως οφείλεται στα πολλά χρόνια που είστε μαζί με τον σύντροφό σας ή απλά στην αλλαγή της διάθεσής σας. Πάντως όποιο από τα δύο και να συμβαίνει, το αποτέλεσμα είναι ότι ο/η σύντροφος γίνεται αποδέκτης συναισθημάτων απόρριψης που μετατρέπονται σε θυμό και δυσαρέσκεια.

“Οι νέοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι, θέλουν να κάνουν σεξ, αλλά καθώς μεγαλώνουν, μερικοί το θεωρούν… προαιρετικό,” είχε πει παλιότερα σε συνέντευξή του ο καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, Πέπερ Σβαρτζ. Υπάρχει βέβαια και μία περίπτωση να ενδιαφέρονται για σεξ αλλά να μην μπορούνε λόγω… αυξημένου βάρους, καρδιακά προβλήματα ή στυτική δυσλειτουργία.

Όχι πια σεξ

Ο Δρ Ντούντλεϊ Ντανόφ, ουρολόγος και ιδρυτής του Sinai Cedars TowerUrology Medical Group στο Λος Άντζελες, ανέφερε ότι το πρόβλημα συναντάται περισσότερο στους άνδρες παρά στις γυναίκες.

Οι άνδρες προσπαθούν να καταστείλουν τις σεξουαλικές τους ορμές το οποίο είναι μεγάλο λάθος. Συγκεκριμένα ο Ντανόφ είπε: “Θα προτιμούσαν να σταματήσουν να κάνουν σεξ παρά να έρθουν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο της απόρριψης. Και ίσως μπούνε στον πειρασμό να κοιτάξουν και αλλού για… σεξ.”

Το πρόβλημα της σεξουαλικής επιθυμίας είναι ο νούμερο ένα λόγος που τα ζευγάρια αναζητούν θεραπεία, δήλωσε ο ψυχολόγος Μπάρι Μακάρθι.

Ο οποίος φρόντισε να επισημάνει ότι οι γυναίκες συχνά κατηγορούνται άδικα για τα σεξουαλικά προβλήματα της σχέσης του. Ο Μακάρθι εξηγεί, “καθώς οι άνδρες παίρνουν τα 50, δεν θέλουν να κάνουν σεξ, γιατί αγχώνονται για τις επιδόσεις τους, τη στύση τους αλλά και τον οργασμό.”

Αναζωπυρώνοντας τη Φλόγα

Δοκιμάστε τις παρακάτω ιδέες για να αναζωπυρώσετε τη φλόγα στη σχέση σας:

1. Συζητήστε

Η καλύτερη προσέγγιση είναι ειλικρινής επικοινωνία. “Μιλήστε ανοιχτά και με ειλικρίνεια για τις ανάγκες σας και τις επιθυμίες σας”, σχολίασε ο Ντανόφ. Το ζευγάρι πρέπει να μιλά για το τι του αρέσει αλλά και τι το κάνει να αισθάνονται καλά.

2. Αγγίξτε την/τον

Ο Μακάρθι προτείνει πέντε διαφορετικά είδη αγγίγματος αφής: το στοργικό, το αισθησιακό, το παιχνιδιάρικο, το ερωτικό και το σεξουαλικό.

3. Πειραματιστείτε με… παιχνίδια

Τα σεξουαλικά παιχνίδια, όπως π.χ. οι δονητές, μπορεί να σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται.

4. Κάντε εξετάσεις

Οι άνδρες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να αποτελεί πρώιμη προειδοποιητική ένδειξη καρδιακών προβλημάτων. Μιλήστε ανοιχτά στο γιατρό σας για να βρείτε τις θεραπείες και για τα δύο θέματα, αν είναι απαραίτητο.

Για τις γυναίκες, η εμμηνόπαυση και η πτώση των οιστρογόνων μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα του κόλπου και επώδυνη σεξουαλική επαφή. Υπάρχουν προϊόντα και θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν.

5. Ζητήστε βοήθεια

Εάν εσείς και ο σύντροφός σας έχετε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να έχετε μια καλύτερη σεξουαλική ζωή, μπορεί να χρειαστείτε τη βοήθεια ψυχολόγου ή σεξολόγου.

Exit mobile version