Το timeline ενός χωρισμένου άντρα στο Facebook

Χάρη στα social media, ένας χωρισμός στις μέρες μας δεν είναι το ίδιο όπως ήταν μια δεκαετία πριν.

Οι χωρισμοί πια και οι συνέπειές τους έχουν …έναν πιο δημόσιο χαρακτήρα και όλα αυτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να σας βάλουν στον πειρασμό να δημοσιεύσετε πράγματα που ενδεχομένως δεν θα αποκαλύπτατε σε διαφορετική περίπτωση. Το πιθανότερο είναι να βάζατε ένα λυπηρό τραγούδι στη διαπασών και να βγαίνατε με τους κολλητούς σας να τα πείτε και να τα πιείτε! Τώρα όμως μπορείτε να δημοσιεύσετε ένα τραγούδι στον λογαριασμό σας στο Facebook με μια λεζάντα και όλοι οι φίλοι σας από κάτω να εκφράσουν την συμπαράστασή τους με ένα Like και «βλακώδη» σχόλια για την πρώην σας (άραγε γιατί δεν σας τα λένε πριν χωρίσετε;)

«Τρυπώσαμε» στο προφίλ ενός φρεσκοχωρισμένου άντρα στο Facebook (προφανώς δεν έχετε πρόσβαση πια, είτε γιατί σας διέγραψε είτε γιατί σας μπλόκαρε) και ιδού τα αποτελέσματα!

Το πρώτο βράδυ

Το πρώτο βράδυ του χωρισμού το πιθανότερο είναι να γράψει ένα status τύπου: «…Η καρδιά μου πονάει. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που μου συμβαίνει!» Μετά θα ξαπλώσει στο κρεβάτι, ίσως κλάψει και λίγο και θα το ρίξει στο τσιγάρο. Αν δεν καπνίζει, το πιθανότερο είναι να το ξεκινήσει.

Το επόμενο πρωί

Ένα σωρό άνθρωποι έχουν στείλει μηνύματα και ρωτούν «Τι συμβαίνει;» «Τι εννοείς;» «???» Ο ίδιος δεν θέλει να παραδεχτεί δημοσίως τον χωρισμό του και καταβάθος αυτή η ασάφεια του έγινε σκόπιμα για να εκφράσουν οι φίλοι του την ανησυχία τους, την περιέργεια και το ενδιαφέρον στην ατυχία του.

Αλλάζει την προσωπική του κατάσταση από το «Σε σχέση» σε «Ελεύθερος», δεν δίνει καμία άλλη πληροφορία και απαντά με σχόλιο στο status του «Θα δείξει.»

Το ίδιο απόγευμα

Αλλάζει την φωτογραφία του προφίλ του και εκεί που ήταν μια «γλυκούλα» στη θέση της μπαίνει μια πιο επίσημη ή σέξι. Ελπίζει ότι τα like του γυναικείου κοινού θα πέσουν βροχή ή να πιάσει συζήτηση με κάποια κοπέλα, την ύπαρξη της οποίας αγνοεί η πρώην του, ώστε να «της μπει στο μάτι.»

Ανοίγει ένα μπουκάλι ουίσκι, ακούει θλιβερή μουσική και κάπου εκεί δημοσιεύει ένα live video του αγαπημένου του συγκροτήματος σε μια πολύ κακή εκτέλεση. Ελπίζει ότι η πρώην του θα δει αυτό το post και θα τη πιάσει μελαγχολία, νοσταλγία, όπως θέλετε πείτε το.

Ενώ είναι ακόμα μεθυσμένος, κοιτάζει διεξοδικά το προφίλ του, διαγράφει όλες τις φωτογραφίες με την πρώην του και κάνει un tag του εαυτού του, σε όσες έχει εκείνη στο προφίλ της.

«Κολλάει» στο προφίλ της και αυτό που τον θλίβει περισσότερο είναι ότι κι εκείνη έχει κάνει ακριβώς το ίδιο!

Συνεχίζει να ακούει τα καταθλιπτικά τραγούδια!

Τρίτη μέρα

Ο αδελφός του του στέλνει ένα μπουκάλι ουίσκι, και η μαμά του, του φτιάχνει μια τούρτα μπισκότο. Ανεβάζει φωτογραφίες και από τα «δύο πιάτα» στο Facebook για να δουν οι φίλοι του ότι περνάει μια χαρά.  Οι φίλοι του τον ρωτάνε αν είναι καλά και συνειδητοποιεί ότι μάλλον το παράκανε τις τελευταίες μέρες. Αποφασίζει να κρατήσει μια πιο «σιωπηλή» στάση και εξαφανίζεται για λίγο καιρό από το Facebook ώστε να ασχοληθεί με την θλίψη του.

Τέταρτη μέρα

Η αποχή του από το Facebook κρατάει μόλις 24 ώρες. Θα σπάσει την σιωπή του παρορμητικά με μια ζωντανή εκτέλεση – πιο θλιβερή – ενός τραγουδιού από το αγαπημένο του συγκρότημα και πάλι!

Πέμπτη μέρα

Αποφασίζει να το ρίξει στις ταινίες. Το μυαλό του είναι όμως στο soundtrack της αγαπημένης τους ταινίας που ήταν και το τραγούδι τους!

Δυο βδομάδες μετά

Σπάνια δημοσιεύει κάτι. Ξοδεύει όμως πολύ χρόνο στο Facebook, ως επί το πλείστον για να παρακολουθεί την πρώην του.

Ένα μήνα μετά

Εκείνη ανεβάζει μια φωτογραφία με έναν τύπο που ναι μεν μπορεί να είναι καλύτερος εμφανισιακά από εκείνον, έχει όμως κάτι στο ύφος του που τον κάνει αντιπαθητικό . Στέλνει τη φωτογραφία με inbox στον κολλητό του και αναρωτιούνται και οι δύο «Πώς είναι έτσι ο τύπος;»

Λίγα λεπτά αργότερα, το ποντίκι περνάει πάνω από το κουμπί «un-friend». Θα φρικάρει και θα κλείσει το laptop του με δύναμη!

Μια ώρα μετά εξακολουθεί να είναι θυμωμένος! Φαντάζεται το σενάριο του γάμου και συνειδητοποιεί ότι η απόφαση του να την διαγράψει ήταν ότι καλύτερο! Δεν θα είναι σε θέση να τη καταδιώκει και να ξέρει τι συμβαίνει στη ζωή της . Κι αν το μετανιώσει; Σκέφτεται ότι μπορεί να της ξαναστείλει αίτημα φιλίας. Είναι κι αυτό μια παρηγοριά!

Ένα χρόνο μετά

Θα γνωρίσει μια άλλη κοπέλα και μετά μια άλλη. Η δεύτερη είναι καταπληκτική και αισθάνεται για (πρώτη φορά) ερωτευμένος. Μια μέρα θα λάβει ένα νέο αίτημα φιλίας από την πρώην του. Τον κάνει να αισθάνεται περίεργα. Ένα μούδιασμα, σαν να έχει πεταλούδες σε στομάχι, όπως όταν πρέπει να κάνει κανείς μια παρουσίαση σε μια φρικτή εκδήλωση.

Αποφασίζει να μην δεχτεί το αίτημα φιλίας.

Έχει προχωρήσει στη ζωή του και είναι απολύτως ευχαριστημένος. Του αρέσει η καθημερινότητά του και δεν θα αποδεχτεί το αίτημα φιλίας για έναν απλό λόγο: Θέλει να προχωρά μπροστά και όχι πίσω.

Exit mobile version