Τα Φιλαράκια: Ο απίθανος τρόπος που ο Ρος πήρε τελευταία στιγμή το ρόλο στη σειρά

Ο ηθοποιός δεν ήθελε καν να παίξει στην τηλεόραση, ενώ δεν είχε κάνει ποτέ κωμωδία

Ήταν τον Μάιο του 2004, όταν τα «Φιλαράκια» έριξαν – μετά από 10 χρόνια – οριστικά αυλαία. Και μπορεί από τότε να έχουν περάσει 16 χρόνια, όμως, η σειρά παραμένει υψηλά στην αγάπη του τηλεοπτικού κοινού και οι επαναλήψεις βλέπονται με την ίδια ευχαρίστηση ξανά και ξανά.

Ένα από τα βασικά μυστικά της επιτυχίας της, ήταν σίγουρα το καστ με τους έξι πρωταγωνιστές από τον πρώτο κιόλας κύκλο να αποτελούν μια αγαπημένη τηλεοπτική παρέα. Και να φανταστεί κανείς πως ο Ντέιβιντ Σουίμερ, ο τηλεοπτικός Ρος, παραλίγο να μην ήταν στη σειρά.

Ο λόγος; Δεν ήθελε καν να ακούει για τηλεοπτικές σειρές. Ο Σουίμερ στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ήταν κυρίως θεατρικός ηθοποιός, ενώ η άσχημη εμπειρία του στη σειρά Monty τον είχε κάνει να μη θέλει να δοκιμάσει πάλι στην τηλεόραση.

Όταν οι σεναριογράφοι έφτιαχναν τους τηλεοπτικούς ήρωες, για τον Ρος Γκέλερ είχαν στο μυαλό τους μόνο έναν: τον Ντέιβιντ Σουίμερ. Ο ρόλος ήταν εμπνευσμένος από εκείνον. Άλλωστε, τον είχαν δει σε παλαιότερη οντισιόν άλλης δουλειάς τους και τους είχε κάνει εντύπωση. Ήξεραν, όμως, πως δεν θα ήταν ιδιαίτερα εύκολο να τον πείσουν και ας ήταν κολακευτικό ότι ένας ρόλος γράφτηκε για εκείνον.

Ο ηθοποιός στην αρχή ήταν ανένδοτος, αλλά ο μάνατζερ του τον πίεσε να διαβάσει το σενάριο. Ο Σουίμερ με το που διάβασε κάποιους από τους διαλόγους, ενθουσιάστηκε και παρόλο που δεν είχε κάνει ποτέ του κωμωδία, συμφώνησε και είπε το μεγάλο «ναι. Τα υπόλοιπα είναι πια γνωστά…

Exit mobile version