Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα των ποδιών και πώς να τα αντιμετωπίσετε

Ειδικά, το καλοκαίρι είναι πιο έντονα και ιδιαίτερα ενοχλητικά

Όταν τα πόδια σας είναι αντιαισθητικά και παρουσιάζουν ορισμένα προβλήματα, τα σανδάλια το καλοκαίρι είναι ένας φόβος. Ωστόσο, για κάθε περίπτωση, η καλύτερη θεραπεία είναι η σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος, πριν αυτό προχωρήσει, υπογραμμίζουν οι ειδικοί. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε, αναλόγως το πρόβλημα.

Κάλοι

Το πρόβλημα: Ξαφνικά, τα παπούτσια σας δεν σας κάνουν και εντοπίζεται μια τοπική πύκνωση της επιδερμίδας κοντά στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σας. Δεν χρειάζεται φυσικά να αναφέρουμε ότι πονάει πραγματικά.

Πώς να το διορθώσετε: Πρέπει απαραιτήτως να φοράτε άνετα παπούτσια με ευρύ σόλες και να εφαρμόζετε παγοκύστες πάνω στα πόδια σας. Αν αυτό δεν βοηθήσει, επισκεφτείτε τον γιατρό σας και ίσως σας προτείνει μια ένεση κορτιζόνης η οποία θα προσφέρει ανακούφιση.

Πώς να το αποτρέψετε: Περιορίστε την πίεση στα πόδια σας, την οποία προκαλούν τα στενά, σφιχτά υποδήματα κρατούν ενωμένα τα δάχτυλα των ποδιών. Ορισμένοι τύποι ποδιών, με  χαμηλά τόξα, πλατυποδία και χαλαρές αρθρώσεις και τους τένοντες, είναι πιο επιρρεπείς σε κάλους. Δώστε λοιπόν προσοχή στα πόδια σας και μιλήστε με το γιατρό σας εάν αισθάνεστε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Μυγμηγκιές

Το πρόβλημα: Η μυρμηγκιά είναι ένα εξόγκωμα, που εμφανίζεται συνήθως στα χέρια και στα πόδια. Συνήθως έχουν το σχήμα κουνουπιδιού ή παρουσιάζονται σαν μαύρες κουκίδες.

Προκαλούνται από τον ιό των θηλωμάτων του ανθρώπου (HPV) και είναι πιο συνηθισμένο να το συναντήσετε στα πόδια παρά στα χέρια.

Πώς να το διορθώσετε: Αντιμετωπίζεται με τοπικά σκευάσματα ή κρυοπηξία..

Πώς να το αποτρέψετε: Συνίσταται η προστασία των ποδιών πάντοτε με παπούτσια σε δημόσιους χώρους συμπεριλαμβανομένων στα αποδυτήρια και τις πισίνες.

Παρανυχίδες

Το πρόβλημα: Το νύχι σας καμπυλώνει προς τα μέσα και το δέρμα είναι πρησμένο, με πληγές και τρυφερό στη αφή. Μερικές φορές συμβαίνει επειδή το σχήμα των νυχιών είναι καμπυλωτό ή εξαιτίας ενός τραύματος.

Πώς να το διορθώσετε: Σε καμιά περίπτωση μη αφαιρείτε μόνοι σας το μέρος του νυχιού που μεγαλώνει προς τα μέσα. Είναι κάτι που μόνο ένας δερματολόγος μπορεί να κάνει σωστά.

Πώς να το αποτρέψετε: Κρατήστε τα νύχια σας περιποιημένα, αλλά όχι πολύ κοντά, και φοράτε πάνινα παπούτσια όταν ασκείστε.

Δυσάρεστη Οσμή

Το πρόβλημα: Τα πόδια σας είναι διαρκώς κολλώδη και η δυσωδία δεν λέει να φύγει.

Πώς να το διορθώσετε: Σιγουρευτείτε ότι πράγματι χρησιμοποιείτε ένα καλό σαπούνι, ιδανικό για τα πόδια.

Πώς να το αποτρέψετε: Κρατήστε τα πόδια σας καθαρά και χρησιμοποιήστε ταλκ.

Exit mobile version