Το σωστό καθάρισμα του σπιτιού στην εποχή του κορονοϊού

Αυτό το διάστημα είναι ακόμη πιο σημαντικό να διώξετε μακριά τα μικρόβια

Από τα απαραίτητα που πρέπει να κάνουμε για την καλύτερή μας προστασία από τον κορονοϊό, είναι το καλό και σχολιαστικό καθάρισμα του σπιτιού προκειμένου να κρατήσουμε μακριά τα μικρόβια. Κι επειδή, ενδεχομένως, να σας φαίνεται ως βουνό η όλη διαδικασία, να ξέρετε πως δεν θέλει κόπο, αλλά σωστό τρόπο και καλό προγραμματισμό.

Δείτε παρακάτω ποια σημεία του σπιτιού χρειάζονται σχολιαστικό καθάρισμα:

Επιφάνειες κοινής χρήσης

Οι πάγκοι και τα πόμολα, όλοι γνωρίζουμε, πλέον πως είναι από τα σημεία που ακουμπάμε περισσότερο και από εκείνα με πολλά μικρόβια. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα που ίσως και να μην έχετε σκεφτεί, όπως οι λαβές των συσκευών. Το ψυγείο, το πλυντήριο πιάτων, η ηλεκτρική κουζίνα, ο βραστήρας κ.α. χρειάζονται συχνά απολύμανση, όπως τονίζει η Carolyn Forte, του Good Housekeeping.

Οι πετσέτες

Οι πετσέτες του μπάνιου, αν τις αφήνεις να στεγνώνουν μετά από κάθε χρήση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τρεις ίσως και λίγες παραπάνω φορές, πριν τις πλύνεις.

Ωστόσο, οι πετσέτες χεριών και εκείνες της κουζίνας πρέπει να αλλάζονται καθημερινά, ανάλογα με το πόσο τις χρησιμοποιείτε.

 Τακτικό άλλαγμα σεντονιών

Η αλήθεια είναι πως πολλοί δεν αλλάζουν τακτικά τα σεντόνια (κάποιοι μπορεί να κάνουν ακόμη και 2 εβδομάδες για να τα πάνε για πλύσιμο, όμως όπως τονίζουν οι ειδικοί, περισσότερο αυτή την περίοδο θα πρέπει να τα αλλάζετε (και να τα πλένετε) τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Καθημερινός καθαρισμός των ηλεκτρονικών

Κάτι που αρκετοί αγνοούν, είναι πως οι ηλεκτρονικές συσκευές (υπολογιστής, κινητό, σταθερό τηλέφωνο) είναι πως χρειάζονται τακτικό καθάρισμα, μιας και αποτελούν εστίες μικροβίων, λόγω της χρήσης τους.

Τα παιδικά παιχνίδια

Επειδή τα παιδιά έχουν την τάση να βάζουν τα παιχνίδια τους στο στόμα ή στο πρόσωπό τους, είναι σημαντικό να τα καθαρίζετε σχολαστικά και να πλένετε συχνά εκείνα που το επιτρέπουν τα υλικά κατασκευής τους.

Exit mobile version