Τρεις συμβουλές για όσο το δυνατόν πιο δροσερό σπίτι τις ημέρες με καύσωνα

Πρακτικές λύσεις

Τα κλιματιστικά και οι ανεμιστήρες είναι οι βασικές ηλεκτρικές συσκευές που λειτουργούν σε ένα σπίτι τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.

Ωστόσο, επειδή αφενός δεν μπορούν να λειτουργούν όλη τη μέρα, αφετέρου επειδή λειτουργούν καλύτερα όταν η θερμοκρασία στο σπίτι δεν είναι πάρα πολύ υψηλή, υπάρχουν κι άλλες λύσεις για όσο το δυνατόν πιο δροσερό σπίτι τις ημέρες του καύσωνα.

  1. Χρησιμοποιήστε έξυπνα τις κουρτίνες και τα παντζούρια: Κρατώντας τον ήλιο έξω από το σπίτι, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα της θερμότητας που εισχωρεί μέσα. Χρησιμοποιήστε κουρτίνες, παντζούρια ή ράνερ στα παράθυρα που είναι έκθετα στον ήλιο κατά τις ώρες που είναι πιο έντονη η ηλιακή ακτινοβολία.
  2. Προσαρμόστε τη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών: Οι ηλεκτρικές συσκευές παράγουν θερμότητα που μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του σπιτιού. Κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας, προτιμήστε να χρησιμοποιείτε τις ηλεκτρικές συσκευές όπως φούρνοι και σίδερα σε ώρες με χαμηλότερες θερμοκρασίες.
  3. Μια ακόμη καλή λύση είναι, να τοποθετήσετε έξω από το παράθυρο ψηλά φυτά, ακόμα καλύτερα αναρριχητικά φυτά όπως ο κισσός ή κάποιο δέντρο που βγάζει έντονη φυλλωσιά. Θα μειώσει αρκετά τη θερμοκρασία ακόμη κι αν δεν το περιμένετε.

     

Exit mobile version