Βάψτε τα πασχαλινά αυγά με υλικά που έχετε στο σπίτι σας

Δείτε πώς θα φτιάξετε τις δικές σας σπιτικές βαφές

Τώρα, που μένουμε στο σπίτι, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσουμε ιδέες για σπιτικές συνταγές αλλά και προϊόντα που μπορούμε βάφουμε να φτιάξουμε μόνες. Για παράδειγμα, τώρα που έρχεται το Πάσχα και τη Μ. Πέμπτη παραδοσιακά θα βάψουμε τα αυγά, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική βαφή.

Δείτε λοιπόν, παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε:

Γεμίζετε με μπόλικο νερό μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα με φλούδες κρεμμυδιού (αν θέλετε πορτοκαλί χρώμα), με κουρκούμη (για κίτρινο χρώμα), με ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο (για μπλε χρώμα), με καφέ (για καφέ) ή με ψιλοκομμένο παντζάρι (για ροζ – κόκκινο χρώμα). Εννοείται ξεχωριστά το καθένα υλικό.

Αφήνετε να βράσουν για 30 λεπτά και μετά σουρώνετε το βαμμένο νερό. Πετάτε τα στερεά υλικά και αφήνετε το χρωματισμένο νερό να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Προσθέτετε λίγο λευκό ξίδι σε κάθε χρώμα. Στη συνέχεια βυθίζετε προσεκτικά τα αυγά στο μπολ. Βεβαιωθείτε ότι είναι επικαλυμμένα. Τα αφήνετε στη βαφή έως και οκτώ ώρες.

Αφού περάσει ο χρόνος, αφαιρείτε τα αυγά προσεκτικά με μια τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρετε σε μια σχάρα με χαρτί κουζίνας. Αφήστε τα να στεγνώσουν εντελώς.

Exit mobile version