bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Ο γιος του Λεωνίδα Κουτσόπουλου φορά το πλέον σωστό σωσίβιο για τα παιδιά

Ξέγνοιαστες στιγμές με τον γιο του περνά ο γνωστός σεφ, Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Μάλιστα, ανέβασε και μία φωτογραφία με τον μικρό Κίμωνα,

Μαζί με τα παιχνίδια του στην παραλία. Φυσικά, ο μπαμπάς του έχει φροντίσει για την προστασία του από τον ήλιο με καπελάκι, αλλά και ένα ιδανικό σωσίβιο. Παιδικό γιλέκο με ενσωματωμένα μπρατσάκια. Συχνά τα κλασικά χρησιμοποιούνται λανθασμένα ως κύριο μέσο προστασίας. Ωστόσο, ενσωματωμένα σε σωσίβιο τύπου γιλέκο προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Αποφύγετε τα μπρατσάκια

Σύμφωνα με την Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία  μπρατσάκια μπορούν να προκαλέσουν ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Δεν σταθεροποιούν σωστά το σώμα του παιδιού στο νερό και μπορεί να βγουν ή να γλιστρήσουν.

Αντίθετα, τα σωσίβια τύπου γιλέκου, ειδικά αν είναι εγκεκριμένα και κατάλληλα για την ηλικία του παιδιού, προσφέρουν καλύτερη στήριξη και ευθυγράμμιση του σώματος, ενώ μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο ατυχήματος.

Τι σωσίβιο να επιλέξετε ανάλογα με την ηλικία

  • Μωρά (κάτω των έξι μηνών): Τα βρέφη δεν μπορούν να στηρίξουν το κεφάλι τους πριν τον 5ο μήνα. Επομένως, μέχρι τότε, αρκεστείτε σε μικρές βουτιές σε ρηχά και ζεστά νερά, κρατώντας το μικρό σας αγκαλιά.
  • Σωσίβιο με σκέπαστρο/ τέντα:  Από τον 6ο μήνα το μικρό θα μπορεί να στηρίζει το κεφάλι του και να κάθεται. Τότε, είναι η στιγμή να αγοράσετε ένα σωσίβιο με καθισματάκι και στήριγμα κεφαλής για να κρατά το κεφάλι του.
  • Νήπια και μικρά παιδιά (από 2 ετών και άνω): Τουβλάκια κολύμβησης & εκπαιδευτικό σωσίβιο

Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, θα μπορεί να απολαμβάνει το παιχνίδι στο νερό με μεγαλύτερη άνεση – κι εσείς μαζί του. Ένα σωσίβιο-γιλέκο αποτελεί ιδανική επιλογή για ηλικίες από 2 ετών και πάνω, καθώς του επιτρέπει να κινεί ελεύθερα τα χέρια του.

Από τα 3 χρόνια και μετά, μπορείτε να του φορέσετε μπρατσάκια, σωσίβιο μέσης με τουβλάκια, να το βοηθήσετε με ένα μακαρόνι ή να του δώσετε μια σανίδα.

Μετά τα 4 έτη, το παιδί σας είναι πλέον έτοιμο να μάθει να κολυμπάει μόνο του. Στην αρχή όμως, η χρήση σωσιβίου κρίνεται απαραίτητη.

Να θυμάστε πως δεν υπάρχει κανένα βοήθημα τόσο ασφαλές ώστε να μπορείτε να επαναπαυθείτε πλήρως όσο το παιδί βρίσκεται στο νερό. Η προσοχή σας πρέπει πάντα να είναι στραμμένη επάνω του.

Facebook Share  X Share  Στείλε με email  Print