bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Επίμονες λίγδες και μυρωδιές στο τάπερ: Πώς να τις εξαφανίσετε αποτελεσματικά

Τα πλαστικά τάπερ είναι από τα πιο χρήσιμα αντικείμενα σε κάθε κουζίνα: ανθεκτικά, πρακτικά και πολυλειτουργικά.

Όμως, όλοι έχουμε βρεθεί μπροστά στο ίδιο πρόβλημα: εεκείνη τη στιγμή που, όσο κι αν τα πλένουμε, παραμένουν λεκιασμένα, λαδωμένα ή με μια μυρωδιά που δεν φεύγει με τίποτα. Αν έχετε απογοητευτεί με τα συνηθισμένα πλυσίματα, δείτε πώς μπορείτε να τα καθαρίσετε αποτελεσματικά, χωρίς να τα φθείρετε.

Μην τα ξεπλένετε αμέσως με νερό

Αν το τάπερ είχε μέσα φαγητό με λάδι, σάλτσα ή έντονα μυρωδικά, ξεκινήστε σκουπίζοντας καλά το εσωτερικό με χαρτί κουζίνας. Έτσι απομακρύνετε το μεγαλύτερο μέρος του λίπους πριν αυτό απλωθεί και «κολλήσει» παντού με το νερό.

Ζεστό νερό και σαπούνι πριν το σφουγγάρι

Γεμίστε το τάπερ με πολύ ζεστό νερό, προσθέστε λίγο υγρό πιάτων και ανακινήστε με το καπάκι κλειστό ή αφήστε το να μουλιάσει για 10-15 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο οι λεκέδες μαλακώνουν και καθαρίζουν ευκολότερα χωρίς έντονο τρίψιμο.

Σόδα για μυρωδιές και λεκέδες

Η μαγειρική σόδα είναι σύμμαχος, ειδικά για λευκά ή διάφανα πλαστικά που έχουν κιτρινίσει ή κρατούν μυρωδιές. Φτιάξτε πάστα με σόδα και λίγο νερό και τρίψτε απαλά με μαλακό σφουγγαράκι. Για επίμονες περιπτώσεις, γεμίστε το τάπερ με ζεστό νερό, προσθέστε 2 κουταλιές σόδα και αφήστε το όλη τη νύχτα.

Ξίδι ή λεμόνι για φρεσκάδα

Αφού καθαρίσετε το τάπερ, ξεπλύνετέ το με λίγο ξίδι και κρύο νερό ή περάστε τα τοιχώματα με μισό λεμόνι. Μην ξεχάσετε και το καπάκι – πολλές φορές η μυρωδιά κλείνεται εκεί.

Στέγνωμα με ανοιχτό καπάκι

Ποτέ μην αποθηκεύετε τάπερ με κλειστό καπάκι πριν στεγνώσουν εντελώς. Αφήστε τα ανοιχτά να αεριστούν, ώστε να αποφύγετε μυρωδιές κλεισούρας και τη δημιουργία μούχλας.

Με αυτές τις απλές κινήσεις, τα πλαστικά σας τάπερ θα παραμένουν καθαρά, άοσμα και έτοιμα για χρήση, σαν καινούρια.

Facebook Share  X Share  Στείλε με email  Print