bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Το ψυγείο δεν είναι για όλα: 8 τρόφιμα που αποθηκεύουμε λάθος

Υπάρχουν τρόφιμα που από συνήθεια τα βάζουμε κατευθείαν στο ψυγείο, πιστεύοντας ότι έτσι διατηρούνται καλύτερα.

Στην πραγματικότητα, όμως, το κρύο και η υγρασία αλλοιώνουν τη γεύση, την υφή και τη θρεπτική τους αξία, κάνοντας τα να χαλάνε πιο γρήγορα αντί να διατηρούνται.

Πριν ανοίξετε ξανά το ψυγείο σας από μηχανική κίνηση, αξίζει να γνωρίζετε ποια τρόφιμα προτιμούν τον πάγκο της κουζίνας και όχι το ράφι του ψυγείου.

Καφές

Παρότι η χαμηλή θερμοκρασία φαίνεται να «κλειδώνει» το άρωμα, το ψυγείο δεν είναι καλή επιλογή για τον καφέ, καθώς απορροφά εύκολα οσμές από τα γύρω τρόφιμα. Φυλάξτε τον σε αεροστεγές δοχείο, σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Για μεγάλες ποσότητες, ο καταψύκτης είναι προτιμότερη λύση.

Ψωμί

Στο ψυγείο το ψωμί στεγνώνει πιο γρήγορα και χάνει τη φρεσκάδα του. Καλύτερα να καταναλώνεται εκτός ψυγείου μέσα σε σύντομο διάστημα. Εξαίρεση αποτελούν οι φέτες του τοστ, που μπορούν να μείνουν λίγες μέρες παραπάνω στο ψυγείο.

Μέλι

Το μέλι διατηρείται εξαιρετικά σε θερμοκρασία δωματίου, αρκεί να είναι καλά κλεισμένο. Στο ψυγείο χάνει την απαλή του υφή και κρυσταλλώνει πιο εύκολα, χωρίς κανένα όφελος στη συντήρησή του.

Ελαιόλαδο

Το ψυγείο δεν ταιριάζει στο ελαιόλαδο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες το κάνουν να πήζει και επηρεάζουν τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Φυλάξτε το σε σκοτεινό και δροσερό μέρος, μακριά από θερμότητα και φως.

Κρεμμύδια

Η υγρασία του ψυγείου ευνοεί τη μούχλα και αλλοιώνει πιο γρήγορα τα κρεμμύδια. Κρατήστε τα εκτός ψυγείου, σε ξηρό και δροσερό σημείο με καλό αερισμό. Αποφύγετε να τα αποθηκεύετε δίπλα στις πατάτες, γιατί η μεταξύ τους «αλληλεπίδραση» επιταχύνει τη φθορά και των δύο.

Πατάτες

Το ψυγείο αλλοιώνει τη γεύση της πατάτας, καθώς το κρύο μετατρέπει το άμυλο σε σάκχαρα πιο γρήγορα. Αποθηκεύστε τις σε χάρτινη σακούλα, σε δροσερό αλλά όχι ψυχρό μέρος, μακριά από φως και υγρασία.

Βασιλικός

Ο βασιλικός δεν αντέχει το ψυγείο. Μαραίνεται γρήγορα και «τραβά» μυρωδιές. Διατηρείται καλύτερα σε ποτήρι με δροσερό νερό, όπως ένα φρέσκο λουλούδι, σε σημείο με φυσικό φως.

Αβοκάντο

Για να ωριμάσουν σωστά, τα αβοκάντο πρέπει να μένουν εκτός ψυγείου. Αν έχετε κόψει ένα και θέλετε να διατηρήσετε το υπόλοιπο, τότε μπορεί να μπει στο ψυγείο για σύντομο χρονικό διάστημα.

Πηγή: spirossoulis.com

 

Facebook Share  X Share  Στείλε με email  Print