5 συμβουλές από celebrity γονείς

Σε ποιον απευθύνεστε όταν θέλετε συμβουλή για την ανατροφή των παιδιών σας; Στη μαμά σας, στις φίλες σας ή σε άλλα μέλη της οικογένειάς σας;

Ή μήπως θα σας άρεσε η ιδέα οι διασημότητες να μοιραστούν τις σκέψεις τους αναφορικά με το μεγάλωμα των παιδιών τους; Η Angelina Jolie συμβουλεύει τους γονείς να αφήνουν τα παιδιά τους να «εκφραστούν», ο Tom Cruise παραδέχεται ότι δεν μπορεί να λέει «όχι» στο κοριτσάκι του, ενώ η Gisele Bündchen προτρέπει όλες τις νέες μητέρες να θηλάσουν! Διαβάστε τις συμβουλές που δίνουν 5 αγαπημένοι αστέρες του Hollywood για την ανατροφή των παιδιών τους!

Angelina Jolie

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Angelina Jolie και ο επίσης γνωστός ηθοποιός Brad Pitt είναι γονείς έξι υπέροχων παιδιών: του Maddox, της Pax, της Zahara, της Shiloh, και των διδύμων Knox και Vivienne. Σε συνέντευξή της η ηθοποιός είχε αποκαλύψει ότι στη 5χρονη τότε κόρη της Shiloh δεν άρεσαν τα κοριτσίστικα ρούχα και η ίδια δεν την ανάγκασε ποτέ να βάλει φορεματάκια. Με αφορμή αυτό λοιπόν είπε: «Δεν είμαι ο τύπος του γονέα που θα αναγκάσω το παιδί μου να κάνει κάτι που δεν το αντιπροσωπεύει. Νομίζω ότι είναι απλά μια κακή τακτική ανατροφής. Τα παιδιά θα πρέπει να μπορούν να εκφράζονται με όποιον τρόπο θέλουν, χωρίς κανένας να τους κρίνει, είναι σημαντικό για την ισορροπημένη ανάπτυξή τους», είπε χαρακτηριστικά.

Katie Holmes

Η 35χρονη ηθοποιός Katie Holmes είναι αχώριστη με την 7χρονη κόρη της Suri, η οποία είναι μια μικρή fashionista. Φαίνεται όμως ότι στη μικρή Suri δεν αρέσουν τα  «βαριά» ρούχα, έτσι σε χειμωνιάτικη έξοδο που έκανε με τη μαμά της αρνιόταν πεισματικά να φορέσει το παλτό της με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια μικρή «μάχη». «Η φιλοσοφία μου είναι γενικά να μην τη πιέζω. Έτσι κι αλλιώς ήμουν σίγουρη ότι αφού περπατήσει λίγο θα μου ζητήσει από μόνη της το παλτό. Όταν βέβαια αργότερα είδα φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν με τη μικρή να κυκλοφορεί στο κρύο χωρίς παλτό, η αλήθεια είναι ότι ντράπηκα» εξομολογήθηκε η Katie.

Αλλά και ο διάσημος μπαμπάς της, Tom Cruise έχει επίσης κάνει δηλώσεις για τις πολυσυζητημένες εμφανίσεις της μικρής Suri, κάποιες μάλιστα με τακούνια και κραγιόν: «Πιστεύω ότι πρέπει να φοράει ό,τι θέλει. Ντύνεται για τον εαυτό της και θέλω να ενθαρρύνω τη δημιουργικότητ;a της. Νομίζω ότι είναι σημαντικό για την ταυτότητα του παιδιού.»

Gisele Bündchen

Η Ζιζέλ, η «ωραιότερη γυναίκα στον κόσμο» για πολλούς, όταν είχε φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί, είχε δήλωσε ότι ο θηλασμός πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός από το νόμο.
«Μερικές γυναίκες εδώ (στις ΗΠΑ) πιστεύουν ότι δεν πρέπει να θηλάσουν και νομίζουν ότι είναι μικρό το κακό να δίνουν στο παιδί τους χημικό φαγητό. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρχει παγκόσμιος νόμος που θα υποχρέωνε τις μητέρες να θηλάζουν τα μωρά τους για έξι μήνες» δήλωσε η Gisele.

Αυτό που ακολούθησε ήταν η δημόσια κατακραυγή και το διάσημο μοντέλο αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διευκρινίσεις: «Πρόθεσή μου ήταν να κάνω ένα σχόλιο σχετικά με τη σημασία του θηλασμού και όχι για τους νόμους. Προέρχεται από το πάθος και τις πεποιθήσεις που έχω για το παιδί μου. Είμαι μία νέα μαμά που έχω πολλές ερωτήσεις στο κεφάλι μου, νιώθω ότι βρίσκομαι σε συνεχή αναζήτηση για το τι θα μπορούσε να είναι το καλύτερο για το παιδί μου. Είναι ατυχές το γεγονός ότι σε μια συνέντευξη μερικές φορές τα πράγματα μπορεί να φαίνονται τόσο ασπρόμαυρα. Είμαι σίγουρη ότι αν συνομιλούσα για τις εμπειρίες μου με άλλες μητέρες  θα μοιραζόμασταν απλά τις απόψεις μας. Δεν είμαι εδώ για να κρίνω κανέναν και νομίζω ότι όλες οι νέες μητέρες προσπαθούμε να κάνουμε απλά το καλύτερο για τα παιδιά μας.»

Jennifer Garner

Η μητέρα τριών παιδιών και σύζυγος του ηθοποιού Ben Afflech, Jennifer Garner είναι μια από τις αγαπημένες celebrity μητέρες.  Σε παλαιότερη συνέντευξή της είχε αποκαλύψει: «Προσπαθώ πραγματικά να μιλάω όσο το δυνατόν λιγότερο στο κινητό μου τηλέφωνο από τότε που είδα την κόρη μου Violet να παίζει και να παριστάνει ότι μόλις έλαβε ένα e-mail από ένα ψεύτικο τηλέφωνο που είχε στο τσαντάκι της. Και νομίζω ότι έχω συμμορφωθεί αρκετά!» Η Garner τόνισε επίσης ότι οι μαμάδες θα έπρεπε να σταματήσουν να επικρίνουν η μία την άλλη στο Διαδίκτυο και να γίνουν περισσότερο υποστηρικτικές μεταξύ τους.

Ewan McGregor

Ο Σκωτσέζος ηθοποιός και πατέρας τεσσάρων παιδιών Ewan McGregor συμβουλεύει: « Καταλαβαίνω πώς μπορεί να βαριέστε καμιά φορά να λέτε την ίδια ιστορία ξανά και ξανά, αλλά το μυστικό είναι να είστε εκεί παρών. Εάν αποφασίσατε να παίξετε με τα παιδιά σας, τότε παίξτε μαζί τους. Μην τα φέρετε απλά στο γραφείο σας και κάθεστε στον υπολογιστή ή ασχολείστε με άλλα έγγραφα. Απενεργοποιήστε και το κινητό σας. Ακόμα κι αν είναι για λίγο για τα παιδιά θα σημαίνει πολλά αλλά και για εσάς τους ίδιους.»  

Exit mobile version