Έγινε για πρώτη φορά μητέρα σε ηλικία 65 ετών!

Μόλις τη Δευτέρα, μια 65χρονη από το Ισραήλ κατάφερε να κάνει το μεγαλύτερο όνειρό της πραγματικότητα και να κρατήσει στην αγκαλιά της το πρώτο της παιδί.

Η Haya Shahar λαχταρούσε να αποκτήσει τα δικά της παιδιά αλλά δεν κατάφερε να μείνει έγκυος κατά τη διάρκεια των 47 ετών του γάμου της με τον 67χρονο  σύζυγό της Shmuel, όπως αναφέρει η εφημερίδα Jerusalem Post.

Η Haya Shahar κατάφερε τελικά να μείνει έγκυος με εξωσωματική γονιμοποίηση, την διαδικασία της οποίας όμως πραγματοποίησε στη Ρωσία επειδή είναι παράνομο να την κάνει μια γυναίκα άνω των 54 ετών στο Ισραήλ. Θα μπορούσε να είναι και η μεγαλύτερη – νέα μαμά του κόσμου αλλά το παγκόσμιο ρεκόρ το έχει κατακτήσει μια γυναίκα από την Ισπανία.

Η Maria del Carmen Bousada de Lara είναι η μεγαλύτερη γυναίκα που έγινε μαμά το 2006, λίγο πριν κλείσει τα 67. Και στις δύο περιπτώσεις η σύλληψη έγινε με εξωσωματική γονιμοποίηση με  ωάρια δότη.

Οι άνθρωποι συχνά βιάζονται να κρίνουν τις γυναίκες που επιμένουν να μείνουν έγκυες ακόμα κι αν έχουν ξεπεράσει την ηλικία των 40 και των 50 χαρακτηρίζοντάς τες εγωίστριες και αδιάφορες. Η υπ ‘αριθμόν ένα κατηγορία είναι ότι δεν θα ζήσουν αρκετά ώστε να φροντίσουν τα παιδιά τους αφού το προσδόκιμο ζωής για κάποιον που αποκτάει παιδιά στα 50 συγκριτικά με κάποιον άλλον που έγινε γονιός στα 30 είναι σαφώς μικρότερο.

Επιπλέον οι ιατρικές έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες που αποκτούν παιδιά μετά τα 35 έχουν αυξημένες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα, να αποκτήσουν διαβήτη κύησης ή να αποκτήσουν ένα παιδί με αυτισμό.

Από την άλλη πλευρά οι ηλικιωμένοι γονείς υποστηρίζουν ότι είναι περισσότερο ψυχικά και οικονομικά έτοιμοι να φροντίσουν τα παιδιά τους από ό, τι ήταν στη δεκαετία των ’20 ή των ’30 τους.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας; Πείτε μας την άποψή σας με ένα σχόλιο παρακάτω.

Exit mobile version