Εγκεφαλικά νεκρή γυναίκα έφερε στη ζωή ένα υγιές αγοράκι

Μια γυναίκα που ήταν εγκεφαλικά νεκρή κρατήθηκε στη ζωή με τεχνητά μέσα για 54 μέρες, ώστε να μπορέσει να φέρει στον κόσμο το μωρό που κυοφορούσε.

 

Τελικά, η 22χρονη Κάρλα Πέρεζ γέννησε ένα αγοράκι που ονομάστηκε Έιντζελ (Άγγελος).

Η γυναίκα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Methodist Health System στην Όμαχα της Νεμπράσκα, όπου 100 γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό προσπαθούσαν να κρατήσουν το σώμα της γυναίκας ζωντανό για 54 μέρες, ενώ ο εγκέφαλός της ήταν ήδη νεκρός. Τελικά, οι γιατροί μπόρεσαν να φέρουν στη ζωή το αγοράκι με καισαρική.

Η Κάρλα είχε καταρρεύσει ξαφνικά στο σπίτι της στις 8 Φεβρουαρίου, αφού παραπονιόταν για έντονους πονοκεφάλους. Η γυναίκα είχε υποστεί τελικά εγκεφαλική αιμορραγία και οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τη σώσουν. Η Κάρλα ήταν τότε 22 εβδομάδων έγκυος και το μωρό θα ήταν αδύνατο να επιζήσει εκτός της μήτρας. Έτσι, πήραν την απόφαση να την κρατήσουν στη μηχανική υποστήριξη μέχρι να γίνει τουλάχιστον 32 εβδομάδων και να μπορεί το μωρό να επιζήσει.

Ωστόσο, δύο εβδομάδες πριν κλείσει τις 32, στις 4 Απριλίου,  κατάστασή της επιδεινώθηκε και οι γιατροί έπρεπε να πραγματοποιήσουν την καισαρική.

Ο μικρός Έιντζελ παραμένει σε θερμοκοιτίδα και τρέφεται μέσω σωλήνα, ανέφερε το νοσοκομείο.

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι», ανέφερε ο γιατρός Μπράντι Κερ.

Την φροντίδα του μωρού έχει επίσης αναλάβει η γιαγιά του, Μπέρτα Τζίμινεζ. «Έρχομαι για να τον βλέπω κάθε μέρα. Του αλλάζω ρουχαλάκια, του κάνω μπανάκι, αλλάζω τις πάνες του…Δεν έχω λόγια για να ευχαριστήσω το νοσηλευτικό προσωπικό για την φροντίδα της κόρης μου και του μωρού…», προσθέτει η ίδια.

Η Κάρλα, η οποία πέθανε δύο μέρες μετά τη γέννα, δεν έδωσε όμως ζωή μόνο στο μωρό της, αλλά και σε τρεις ακόμα ανθρώπους καθώς η οικογένειά της αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της.
 

Exit mobile version