Είχε στην κοιλιά της έμβρυο για περίπου 50 χρόνια

Μοιάζει να είναι απίστευτο αλλά είναι αληθινό! Μία 90χρονη γυναίκα στη Χιλή ύστερα από πτώση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι με αυτό που αντίκρισαν.

Η γυναίκα – που είναι σχεδόν 90 ετών σύμφωνα με το BBC- υποβλήθηκε σε ακτινογραφίες όταν μέσα στην κοιλιά της βρέθηκε ένα αποτιτανωμένο έμβρυο βάρους δύο κιλών το οποία πιστεύεται ότι ήταν εκεί τα τελευταία 50 χρόνια. Οι γιατροί θεωρούν ότι το μωρό είχε πεθάνει μέσα στην κοιλιά αλλά έξω από τη μήτρα της γυναίκας.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο μάλιστα το οποίο λέγεται λιθοπεδίο, είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Πώς είναι αυτό δυνατόν; Ο καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας Pari Ghodsi, λέει ότι το λιθοπεδίο συμβαίνει όταν η εγκυμοσύνη συμβαίνει στην κοιλιακή χώρα, αντί της μήτρας.

Ουσιαστικά, το σπέρμα συναντά το ωάριο και το γονιμοποιεί αλλά εμφυτεύεται έξω από τη μήτρα με τη μορφή της έκτοπης κύησης.

“Επειδή είναι έξω από τη μήτρα, δεν υπάρχει η κατάλληλη παροχή αίματος και τελικά το έμβρυο δεν καταφέρνει να αντέξει», λέει ο ίδιος. “Το σώμα δεν μπορεί να αποβάλει την εγκυμοσύνη και στη συνέχεια μένει εκεί», καταλήγει.

Είναι απίστευτα αλλά ο Ghodsi επισημαίνει ότι υπάρχουν συνολικά μόνο 300 περιπτώσεις που αναφέρθηκαν στην ιατρική βιβλιογραφία, η νωρίτερη εκ των οποίων ήταν το 1582.

Επισημαίνει επίσης ότι, ανάλογα με τον τύπο σώματος μιας γυναίκας και το βάρος της μπορεί να μην παρατηρήσει οποιαδήποτε φυσικές αλλαγές του σώματος ή συμπτώματα που υποδηλώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά στην κοιλιακή χώρα.

Λόγω της ηλικίας της, οι γιατροί θεωρούν απίθανο να αφαιρέσουν το έμβρυο από την κοιλιά της γυναίκας το οποίο έχει καταλάβει ολόκληρη την κοιλιακή της κοιλότητα.

Exit mobile version