Έκανε χημειοθεραπεία ενώ ήταν έγκυος σε δίδυμα

Η 40χρονη μητέρα Sarah Pierce έχει κάθε λόγο να χαμογελά αφού μπορεί και κρατά στην αγκαλιά της τα δίδυμα παιδάκια της!

Οι μόλις 18 μηνών Jack και Lily κατάφεραν και βγήκαν νικητές από τη σκληρή δοκιμασία που πέρασαν όσο βρίσκονταν ακόμα στην κοιλιά της μαμάς τους κι εκείνη διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος.

Δέκα χρόνια πριν, η Sarah είχε μια εξωμήτρια εγκυμοσύνη απειλητική για τη ζωή της με αποτέλεσμα να κάνει αφαίρεση σαλπίγγων. Όταν η Sarah συνάντησε τον τωρινό σύντροφό της, Sam Sparkey, 27 ετών, αποφάσισε να γίνει μητέρα με κάθε κόστος. Η μοναδική της λοιπόν επιλογή ήταν η εξωσωματική γονιμοποίηση.

Μετά από δύο εβδομάδες θεραπείας, το ζευγάρι ήταν ενθουσιασμένο στο άκουσμα της είδησης ότι θα γίνουν γονείς δύο παιδιών. Ωστόσο, η ευτυχία τους δεν κράτησε πολύ αφού η Sarah διαγνώστηκε στην 16η εβδομάδα της κύησης με καρκίνο στο στήθος. «Ήταν καταστροφικό. Δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω. Ανησυχούσα μόνο για τα μωρά », αναφέρει.

Για να σώσει τη ζωή της έπρεπε να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και μαστεκτομή ενώ ήταν έγκυος. «Ευτυχώς οι εξετάσεις έδειξαν πως ο καρκίνος δεν είχε εξαπλωθεί στους λεμφαδένες, το οποίο ήταν μεγάλη ανακούφιση», δήλωνει η ίδια.

Και ενώ έχασε τα περισσότερα από τα μαλλιά της λόγω της χημειοθεραπείας και φοράει περούκα μέχρι σήμερα, τα δίδυμα έμειναν σώα και αβλαβή!

«Ανησυχούσα ότι η χημειοθεραπεία θα βλάψει τα μωρά, αλλά οι υπέρηχοι κάθε εβδομάδα έδειχναν ότι αναπτύσσονται κανονικά. Ήταν μια ανακούφιση να τα βλέπω ακόμα ζωντανά».

Οι θεραπείες σταμάτησαν στην 30η εβδομάδα της κύησης. Πέντε εβδομάδες αργότερα γεννήθηκαν τα μωρά με καισαρική τομή και χαίρουν άκρας υγείας!

«Ήταν η ωραιότερη στιγμή της ζωής μου όταν τελικά κράτησα τα παιδιά μου στην αγκαλιά μου μετά απ’ όσα είχαν συμβεί. Είναι δύο μικροί μαχητές!»

Μέχρι σήμερα, ο καρκίνος της Sarah είναι σε ύφεση και αυτή τη στιγμή λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για να μην υπάρξει επανεμφάνιση. «Είμαι αποφασισμένη να δω τα μωρά μου να μεγαλώνουν. Νιώθω τόσο τυχερή που είμαι ακόμα εδώ και τα μωρά μου είναι ασφαλή και υγιή», καταλήγει.


Πηγή: kickerdaily.com

Exit mobile version