Ένα λάθος στο μαιευτήριο άλλαξε για πάντα τις ζωές δύο οικογενειών

Μοιάζει να είναι σενάριο από κάποια ταινία ή μυθιστόρημα πρόκειται όμως για μια απίστευτη ιστορία που συνέβη σε μαιευτήριο της Γαλλίας.

Ειδικότερα, οι οικογένειες δύο μωρών που για δέκα ολόκληρα χρόνια τα μεγάλωναν σαν να ήταν βιολογικά τους παιδιά ανακάλυψαν ότι είχε γίνει λάθος στο μαιευτήριο και τελικά δεν ήταν δικά τους. Το περιστατικό συνέβη σε μαιευτήριο της Γαλλίας και οι οικογένειες ζητούν τώρα αποζημίωση 12 εκατ. ευρώ.

Η γκάφα συνέβη πριν από 20 χρόνια, όταν η Sophie Serrano – σήμερα 38 ετών – και μία άλλη μητέρα που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία της, γέννησαν τις κόρες σε κλινική της γαλλικής Ριβιέρας των Καννών, κοντά στην πόλη Grasse.

Το μωρό της κα Serrano, η μικρή Manon, υπέφερε από ίκτερο και οι γιατροί το βάλανε σε θερμοκοιτίδα δίπλα σε ένα άλλο κοριτσάκι. Μια νοσοκόμα άλλαξε εν αγνοία των γονιών θέση στα μωρά μέσα στη θερμοκοιτίδα. Αν και οι δύο γυναίκες εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους κατά την παράδοση των παιδιών οι υπεύθυνοι της κλινική τις διαβεβαίωσαν ότι όλα ήταν εντάξει.

Δέκα χρόνια αργότερα, προβληματισμένος από το γεγονός ότι η κόρη του δεν είχε καμία ομοιότητα με εκείνον αλλά είχε πολύ σκούρο δέρμα, ο μπαμπάς της Manon έκανε ένα τεστ πατρότητας που αποκάλυψε ότι δεν ήταν o βιολογικός πατέρας. Και η Sophie Serano υποβλήθηκε κι εκείνη με τη σειρά σε εξέταση μητρότητας και ανακάλυψε ότι ούτε εκείνη ήταν η βιολογική της μητέρα της Manon!

Μετά από έρευνα που έγινε για το τι ακριβώς είχε συμβεί αποκαλύφθηκε ότι την ημέρα της ανταλλαγής τρία μωρά έπασχαν από ίκτερο. Ένα αγόρια και δύο κορίτσια. Τα δύο κοριτσάκια μπήκαν στην ίδια θερμοκοιτίδα και το λάθος δεν άργησε να γίνει.

Η άλλη οικογένεια ενημερώθηκε αλλά προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. Μάλιστα η πραγματική κόρη της Serrano και του άντρα της μένει μόλις 18 μίλια μακριά!

«Εάν αυτό συνέβη σε εμάς, μπορεί να συμβεί και σε άλλες οικογένειες» ανέφερε μεταξύ άλλων η Sophie Serrano στο δικαστήριο που έγινε, κρατώντας το χέρι της μη βιολογικής της κόρης, Manon.

«Θα πρέπει να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία και ελπίζουμε πραγματικά να δικαιωθούμε, ώστε να απελευθερωθούμε από όλη αυτή την ενοχή που νιώθουμε ότι δεν καταφέραμε να προστατέψουμε το παιδί μας.»  

Οι τέσσερις γονείς συναντήθηκαν με τις βιολογικές τους κόρες για πρώτη φορά όταν εκείνες ήταν 10 ετών αλλά δεν ζήτησαν να τα αλλάξουν.

«Όταν γνώρισα τη βιολογική μου μητέρα με έπιασε ένα σφίξιμο. Ήταν πολύ περίεργο όλο αυτό. Ξαφνικά βρέθηκα μπροστά σε μια άγνωστη γυναίκα», εξηγεί η Manon.

Το δικαστήριο θα αποφανθεί για την υπόθεση στις 10 Φεβρουαρίου.


H Sophie Serrano και η μη βιολογική της κόρη Manon, κατά την έξοδό τους από το δικαστήριο.

Exit mobile version