Έγκυος απολύθηκε επειδή πήγαινε συχνά …στην τουαλέτα!

Εγκυμοσύνη και συχνοουρία πάνε μαζί.

Σχεδόν όλες οι γυναίκες μάλιστα, έχουν αναφέρει μια περισσότερο ή  λιγότερο συχνή τάση προς ούρηση, κάτι το οποίο είναι αρκετά ενοχλητικό για την ίδια την έγκυο.

Έτσι και η Dawn Steckmann, η οποία δούλευε ως τεχνικός σε μια εταιρία κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ, κι ενώ είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της έπρεπε να κάνει συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα. Αυτό φαίνεται πώς ήταν και η αιτία της απόλυσής της, υποστηρίζει το οικογενειακό της περιβάλλον.

Η εταιρεία από την πλευρά της αναφέρει ότι η Steckmann απολύθηκε λόγω κλοπής διότι «αφού δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντά της είναι σαν να κλέβει στην εταιρία» και πώς «κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς έκανε και πώς ίσως χάζευε καμιά ταινία.» Η Steckmann  από την άλλη υποστηρίζει πώς κάνεις δεν της είπε ότι την χρονομετρούσαν όσο βρισκόταν στην τουαλέτα!

Σύμφωνα με την ίδια, η εταιρία που εργαζόταν φαίνεται πώς ευνοεί τους άνδρες και αναφέρει πώς όταν ανακοίνωσε την δεύτερη εγκυμοσύνη της στον εργοδότη φάνηκε «απελπισμένος». Επιδίωξε μάλιστα μια αποζημίωση ύψους  400.000 δολαρίων, αλλά ακόμη και ο νόμος, σύμφωνα πάντα με την ίδια, κάνει διακρίσεις.  
Εγκυμοσύνη και εργασία φαίνεται πώς αποτελεί τον τελευταίο καιρό καυτό θέμα της επικαιρότητας. Επί του παρόντος, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ μελετά μια υπόθεση από μία εργαζόμενη η οποία αναγκάστηκε να λάβει άδεια άνευ αποδοχών όταν η εταιρεία στην οποία εργαζόταν αρνήθηκε να της δώσει το πράσινο φως για την εγκυμοσύνης της! Πλέον, η Αμερικανική Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης ( EEOC ) εξέδωσε νέες κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις διακρίσεις στην εργασία όταν μια γυναίκα είναι έγκυος. Η Steckmann λοιπόν θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί με βάση αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές, δεδομένου ότι οι εταιρείες θα έπρεπε να μεταχειρίζονται τις έγκυες με επιείκεια…

Exit mobile version