Φιλάτε τα παιδιά σας στα χείλη; Η Βικτόρια Μπέκαμ το έκανε και έγινε… χαμός

Για να γιορτάσουν τα πέμπτα γενέθλια της κόρης τους, Χάρπερ, την Κυριακή, τόσο ο αστέρας του ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Μπέκαμ

όσο και η πρώην Spice Girl, Βικτόρια Μπέκαμ δημοσίευσαν φωτογραφίες τους μαζί με τη μικρή στο Instagram.

Αλλά μία φωτογραφία της Βικτόρια συγκλόνισε το διαδίκτυο, επειδή μαμά και κόρη φιλήθηκαν στα χείλη.

Η φωτογραφία γρήγορα μάζεψε περισσότερα από 500.000 λάικ, αλλά σύμφωνα με το BBC, ορισμένοι χρήστες Instagram σχολίασαν αρνητικά το φιλί στα χείλη. Οι παρατηρήσεις αυτές έγιναν γρήγορα με αποτέλεσμα να “θαφτούν” κάτω από την πληθώρα των θετικών σχολίων. Άλλωστε  ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί έστω και ένα αρνητικό σχόλιο στα πάνω από 4000 μηνύματα που στάλθηκαν.

Το BBC συμβουλεύθηκε τη Λιζ Μπρούερ, ειδική σε εθιμοτυπικά θέματα.

“Κανονικά μόνο οι σύζυγοι φιλιούνται στα χείλη”, δήλωσε στο BBC η Μπρούερ.

Και συνέχισε: “Θα έλεγα ότι εγώ θα ένιωθα άβολα κάνοντας κάτι τέτοιο και νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα αισθάνονταν το ίδιο. Δεν θεωρώ ότι έχει κάποια σκοπιμότητα, όπως επίσης δεν θα έλεγα ότι είναι ένα ιδιαίτερα καλό παράδειγμα.”

Ένας χρήστης ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν το φιλί που προκάλεσε αντίδραση, αλλά η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας:

“Πρόκειται για μια διασημότητα που φέρθηκε απρόσεκτα δημοσιεύοντας στα social media της την εν λόγω φωτογραφία. Δεν είναι αρκετά έξυπνη για να κατανοήσει τις επιπτώσεις διότι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης υπάρχουν και εξαιρετικά επικίνδυνοι άνθρωποι. Να φιλήσεις ή όχι το παιδί σου στα χείλη είναι αποδεκτό γιατί εξαρτάται από τις κοινωνικές σου νόρμες, αλλά να ποστάρεις μια τέτοια φωτογραφία είναι απαράδεκτο.”

Ωστόσο, πολλοί ήταν εκείνη που υπεραμύνθηκαν της φωτογραφίας.

“Στα 41 μου, εξακολουθώ να φιλάω τον μπαμπά μου στα χείλη αλλά και τον 16χρονο γιο μου”, έγραψε μία διαδικτυακή φίλη στο Instagram.

“Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, είναι οικογένεια.”, έγραψε ένας άλλος.

Μερικοί σχολίασαν τα μικρόβια.

“Ποτέ δεν θα φιλήσω τα παιδιά μου στα χείλη, αλλά αυτό λόγω μικροβίων», τόνισε ένας ακόμα χρήστης.

Η εκπαιδευτική ψυχολόγος και συγγραφέας Δρ. Μισέλ Μπόρμπα χαρακτήρισε τα άσχημα σχόλια που έγιναν για το συγκεκριμένο φιλί, γελοία.

“Υπάρχει κάτι πιο λαμπερό από μια μαμά που δείχνει την αγάπη της στο παιδί της σε αυτή τη φωτογραφία;” ρώτησε η Μπόρμπα.

Και συνέχισε: “Ότι αυτή η μητέρα επέλεξε να φιλήσει τη πεντάχρονη κόρη της στα χείλη για να γιορτάσει τα γενέθλιά της θα πρέπει να εορτάζεται! Σε μια περίοδο που πληγωνόμαστε βλέποντας φρικιαστικές εικόνες γύρω μας, μια φωτογραφία που απεικονίζεται η αγάπη θα πρέπει να τιμάται.”

Εσείς θα φιλούσατε τα παιδιά σας στα χείλη; 

Περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Exit mobile version