Γεννήθηκαν πανομοιότυπα τρίδυμα μωρά: Τα δύο είναι σιαμαία

Πανομοιότυπα τρίδυμα κοριτσάκια γεννήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Τέξας, αλλά αυτό δεν είναι το περίεργο της υπόθεσης που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Τα δύο από τα τρίδυμα κοριτσάκια είναι σιαμαία και συνενώνονται στη λεκάνη, ένα σενάριο που έχει 1 στις 50.000.000 πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα.

Τα μωρά – Catalina, Ximena, και Scarlett – γεννήθηκαν το Σάββατο με καισαρική τομή και  έχουν όλα ακριβώς το ίδιο βάρος, ζυγίζοντας 2,1 κιλά. Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο Corpus Christi είναι πολύ καλά στην υγεία τους και αναπνέουν χωρίς τη βοήθεια αναπνευστήρα.

Τα μωρά που συνελήφθησαν φυσιολογικά και μάλιστα με το ένα και μοναδικό ωάριο να χωρίζεται στα τρία, είναι κάτι σπάνιο. Στο υπερηχογράφημα μάλιστα που έκανε η μητέρα των παιδιών ο γιατρός δεν κατάλαβε ότι επρόκειτο για τρίδυμα αφού βρήκε δύο χτύπους καρδιάς και άφησε τους γονείς να πιστεύουν ότι θα καλωσορίσουν δίδυμα!

«Είμαστε καλά», δήλωσε ο πατέρας Torres στο ABC News. «Τα δύο μωρά θα μπουν τώρα στο χειρουργείο, οι γιατροί θα ελέγξουν για να δουν αν είναι όλα καλά», συμπληρώνει ο ίδιος.

«Έκλαψα, όχι για το πώς θα ήταν τα μωρά, γιατί ξέραμε πως θα κάναμε το καλύτερο για να τους προσφέρουμε την καλύτερη ζωή, έκλαψα γιατί οι γιατροί μας είπαν πως έπρεπε να αποδεχθούμε το γεγονός πως μετά τη γέννησή τους, μπορεί να πέθαιναν», έγραψε η μητέρα στο Facebook.

«Είναι δώρο θεού», τονίζει ο Raul, «ο Θεός μας επέλεξε για κάποιο λόγο, για να τα φροντίσουμε. Μας έστειλε μικρούς αγγέλους για κάποιο λόγο, είναι μεγάλη ευλογία για μας».

Τα κοριτσάκια σύμφωνα με τους γιατρούς θα πρέπει να περιμένουν από έξι μήνες έως ένα χρόνο μέχρι να υποβληθούν σε επέμβαση.

Exit mobile version