«Γιατί επέστρεψα τον υιοθετημένο γιο μου»

Μια γυναίκα από την Βρετανία αποφάσισε να επιστρέψει το μόλις 18 μηνών αγοράκι που υιοθέτησε επειδή δεν μπόρεσε όπως λέει να διαχειριστεί τις ανεξέλεγκτες κρίσεις του και συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν σε θέση να τον φροντίζει. 

Η 35χρονη Claire Patterson παρόλο που είναι αφοσιωμένη στην καριέρα της και ελεύθερη, αποφάσισε να υιοθετήσει ένα μωρό μόνη της. Κι ενώ λοιπόν βρισκόταν στην διαδικασία της υιοθεσίας και ακολούθησε όλο το τυπικό που προβλέπεται στη Βρετανία σε τέτοιες περιπτώσεις είδε και ένα βίντεο με παιδάκια προς υιοθεσία.

«Καθόταν κάτω και στη συνέχεια ξαφνικά μου χαμογέλασε. Αυτό ήταν! Έλιωσα!», είπε Patterson, σύμφωνα με την Daily Mail. «Εγώ δεν ήθελα κανένα παιδί με αναπηρία, γιατί θα το μεγάλωνα μόνη μου» λέει χαρακτηριστικά η ίδια. Η έκθεση με τις επιδόσεις του παιδιού, όπως υποστηρίζει, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα υγιές αγοράκι, φλύαρο και ζωηρό. «Η μέρα που ήρθαμε μαζί σπίτι ήταν τόσο ξεχωριστή. Ένιωθα σαν να ήταν δικό μου παιδί. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένη», συμπληρώνει η Patterson.

Τις επόμενες μέρες ανακάλυψε ότι ο μικρός είχε ήπια αναπτυξιακή καθυστέρηση, αλλά είχε την ελπίδα ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει.

“Νόμιζα ότι με τον καιρό θα συντονιζόταν επειδή είχε όλη την απαραίτητη προσοχή και φροντίδα από μένα. Πίστευα ότι ήταν θέμα χρόνου”, είπε η Patterson. “Ανησύχησα για το σχήμα του κεφαλιού του. Φαινόταν να είναι πολύ επίπεδο στο πίσω μέρος, αλλά ακόμα και τότε, δεν ήξερα περί τίνος πρόκειται. Επιπλέον δεν έκανε τίποτα απ΄όσα θα έπρεπε να κάνει ένα παιδί της ηλικίας του. Δεν μπορούσε να σηκωθεί, δεν μπορούσε να μιλήσει ή να μπουσουλήσει και είχε πολύ μικρή μυϊκή δύναμη. “

Η Patterson λέει ότι τον πήγε στο λογοθεραπεία, αλλά ποτέ δεν έμαθε να λέει κάτι άλλο πέρα από το «μανούλα». Λέει μάλιστα ότι από τον Οκτώβριο του 2012, το έτος που υιοθέτησε το μωρό, ο κόσμος της γύρισε ανάποδα αφού το μικρό αγόρι άρχισε να έχει σπασμούς.

“Είχα μόλις σταματήσει σε ένα πρατήριο βενζίνης στο Πρέστον, όταν γύρισα πίσω να δω το μωρό και τον είδα να τραντάζεται – είχε πάθει κρίση. Ήταν μία από τις πιο τρομακτικές στιγμές της ζωής μου”, θυμάται η Patterson. “Δυστυχώς δεν ήταν κάτι τυχαίο αλλά η πρώτη από μια σειρά κρίσεων που τον έστειλαν τελικά στο νοσοκομείο.  “Είχε κάποιο νευρολογικό πρόβλημα, στον εγκέφαλο. Είχε γεννηθεί με αυτό”, σημειώνει η Claire.

«Είχε δυσκολίες στην αναπνοή και μια φορά έπεσε και σε κώμα. Κάποια στιγμή έφτασε πολύ κοντά στο θάνατο. Ήταν πολύ αγχωτική η κατάσταση και εγώ είχα φθάσει στα όρια των σωματικών και των ψυχικών μου αντοχών», εξομολογείται στη Daily Mail η Claire και προσθέτει πως δεν είχε άλλη επιλογή από το να καλέσει τους κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι, όπως λέει η ίδια, συμφώνησαν, όπως και οι γιατροί, ότι το παιδί δεν μπορούσε πλέον να μένει στο σπίτι. Χρειαζόταν νοσοκομειακή φροντίδα.

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση, τον αγαπούσα», είπε. «Δεν μου ήταν εύκολο, αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο και έπρεπε να τον δώσω πίσω».

Η 35χρονη κινήθηκε δικαστικά  για να κερδίσει την απόφαση ότι «δεν έφταιγε», εξασφαλίζοντας ότι δεν θα υπήρχε αρνητική αντανάκλαση πάνω της αν ήθελε να υιοθετήσει παιδί ξανά. Σήμερα έχει ξεκινήσει μια ιστοσελίδα «Adoption Disruption UK» για την παροχή υποστήριξης σε αυτούς που δεν πάει καλά η υιοθεσία τους.

Η ίδια δήλωσε ότι το μικρό αγόρι σήμερα ζει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον όπου νοσηλεύεται με την φροντίδα τεσσάρων ανθρώπων, όλο το εικοσιτετράωρο. Τώρα η Claire περιμένει να υιοθετήσει ένα άλλο παιδί και νιώθει πολύ αισιόδοξη με αυτό.

«Ελπίζω να βρω ένα παιδάκι μεταξύ τριών και έξι ετών», λέει η Patterson. «Είμαι πολύ αισιόδοξη για το μέλλον και μέσω της ιστοσελίδας μου ελπίζω ότι θα μπορέσω να βοηθήσω κάποιον που μπορεί να αισθάνεται τόσο απομονωμένος/η όσο εγώ.»

Exit mobile version