Η τραγική ιστορία του νεκρού προσφυγόπουλου που συγκλόνισε τον κόσμο

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτά που ακούμε καθημερινά στις ειδήσεις για το κύμα μεταναστών και προσφύγων δεν είναι απλά αριθμοί, είναι άνθρωποι με ονόματα και με τις δικές τους προσωπικές ζωές και ιστορίες και κυρίως συναισθήματα.

Το παιδάκι λοιπόν που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός, νεκρό στις ακτές της Τουρκίας και η εικόνα του συγκλόνισε όλο τον κόσμο, είναι ο 3χρονος Αϊλάν Κουρντί, ο οποίος πνίγηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από την Αλικαρνασσό στην Κω, όταν το δουλεμπορικό στο οποίο επέβαινε αναποδογύρισε και πνίγηκαν 11 άνθρωποι.

Στο ίδιο ναυάγιο, πνίγηκε και ο 5χρονος αδελφός του Γκαλίπ. Νεκρή είναι και η μητέρα τους, η 35χρονη Ριχάν. Μόνο ο πατέρας της οικογένειας, ο Αμπντουλάχ, επέζησε της τραγωδίας για βιώσει μια ακόμα τραγωδία, την οικογενειακή.

Τα δύο παιδιά δεν φορούσαν σωσίβια και μετά την ανατροπή δεν είχαν καμία ελπίδα να γλιτώσουν. Λίγο αργότερα βρέθηκαν νεκρά. Ο μικρότερος εντοπίστηκε από Τούρκο συνοριοφύλακα ενώ στο σημείο ήταν και φωτογράφος που συνεργάζεται με το πρακτορείο Reuters και τράβηξε τις εικόνες που συγκλόνισαν τον πλανήτη και προκάλεσαν κύμα διαμαρτυρίας και οργής σε όλο τον κόσμο. Έγινε ένα απόλυτο viral ενοχής, τύψεων, ανασφαλειών, θλίψης, αγανάκτησης και θυμού.

Το σκίτσο

Ένα συγκλονιστικό σκίτσο για την τραγωδία με τους πρόσφυγες, κάνει τον γύρω του Διαδικτύου από το πρωί. Παράλληλα Με το hashtag #KiyiyaVuranInsanlik οι χρήστες του twitter εκφράζουν την αγανάκτησή τους μετά τη νέα τραγωδία με τους πρόσφυγες και τη συγκλονιστική φωτογραφία.

Το χάσταγκ #KiyiyaVuranInsanlik που σημαίνει «Η ανθρωπότητα εκβράστηκε στην ακρογιαλιά» έγινε το βασικό θέμα συζήτησης στο Twitter αφού οι φωτογραφίες αυτές αναπαρήχθησαν κατά κόρον.

 

Πηγή: lifo.gr

Exit mobile version