Ισπανία: Τα παιδιά θα κάνουν τις δουλειές του σπιτιού… δια νόμου!

Την υποχρέωση να κάνουν δουλειές του σπιτιού θα έχουν τα παιδιά στην Ισπανία, σύμφωνα με νέο σχέδιο νόμου που εγκρίθηκε στο ισπανικό κοινοβούλιο.

 

Το μέτρο, το οποίο αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης νομοθεσίας για την προστασία του παιδιού,  αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι τα παιδιά ηλικίας κάτω των 18 έχουν την υποχρέωση να συμμετέχουν σε όλες τις δουλείες του σπιτιού.

Αυτό περιλαμβάνει «συνυπευθυνότητα στη φροντίδα για το σπίτι και εκτέλεση των καθηκόντων του νοικοκυριού ανεξάρτητα από την ηλικία και το φύλο», αναφέρει η γνωστή εφημερίδα ABC . Θα πρέπει επίσης να σέβονται «τους γονείς και τα αδέρφια τους».

Στο νέο σχέδιο νόμο υπάρχουν υποχρεώσεις και για τους ανήλικους στο σχολείο: τα παιδιά θα πρέπει να σέβονται τους σχολικούς κανόνες και «να μελετούν όπως απαιτείται». Γενικότερα τα παιδιά «θα πρέπει να έχουν μια θετική στάση σχετικά με τη μάθηση, θα πρέπει να σέβονται τους δασκάλους και το λοιπό προσωπικό στα σχολεία καθώς και του συμμαθητές τους.»

Όμως, το νομοσχέδιο δεν αναφέρει τίποτα σχετικά με τις κυρώσεις που θα υποστούν  όσα παιδιά αρνούνται να…συμμορφωθούν!

Άλλα βασικά στοιχεία του προτεινόμενου νομοσχεδίου περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός καταλόγου των γνωστών παιδόφιλων που θα απαγορευτούν να εργάζονται με παιδιά.

Τα σχολεία και οι εταιρείες που προσλαμβάνουν προσωπικό που εργάζονται με παιδιά θα πρέπει να ζητούν από τους αιτούντες να παρέχουν ένα αντίγραφο του ποινικού τους μητρώου.

Η νομοθεσία θα απαιτεί επίσης τα άτομα που εργάζονται με παιδιά να αναφέρουν πιθανά εγκλήματα κατά των παιδιών ενώ αν δεν το κάνουν θα θεωρείται έγκλημα παράλειψης.

Exit mobile version