Ιστορίες με μικρά παιδιά που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη

Η Μαντλίν στην Πορτογαλία, ο Μπεν στην Κω, ο Άλεξ στην Βέροια, η Άννυ στην Αθήνα.

Υποθέσεις παιδιών που εξαφανίστηκαν αλλά και χάθηκαν με αποτρόπαιο και φρικιαστικό τρόπο, υποθέσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο και παραμένουν ανοιχτές πληγές για τους γονείς που έμειναν πίσω και την κοινωνία.

Ο μικρός Μπεν που εξαφανίστηκε στην Κω

Η ιστορία του μικρού Μπεν ο οποίος αγνοείται από το 1999 όταν και χάθηκε στην Κω είναι η πιο παλιά από αυτές. Το μωράκι, μόλις 21 μηνών, βρισκόταν στο νησί με τους γονείς του και από την προ 17 ετών εξαφάνισή του δεν έχει ανακαλύψει κανένας που βρίσκεται.

Κατά καιρούς έχουν βγει στη δημοσιότητα κάποια σενάρια στα οποία περιλαμβάνεται και εκείνο της απαγωγής από τσιγγάνους, ωστόσο δεν έχει βρεθεί τελική λύση στην τραγωδία.

H δολοφονία του Άλεξ που συντάραξε τη Βέροια

Ήταν το 2006 όταν ο 11χρονος Αλεξ εξαφανίστηκε στη Βέροια με την υπόθεση να παίρνει μια τραγική τροπή και ανατριχιαστικές πληροφορίες να βγαίνουν στη δημοσιότητα.

Η Δικαιοσύνη απεφάνθη πως δύο ανήλικα παιδιά, 11 και 13 ετών αντίστοιχα, θεωρήθηκαν και καταδικάστηκαν ως ένοχα για ανθρωποκτονία, ωστόσο πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει για το που βρίσκεται το άψυχο κορμί του άτυχου Αλεξ.

Η μικρή Μαντλίν που καθήλωσε τη Βρετανία

Η μικρή Μαντλίν, σε ηλικία τριών ετών, τον Μάιο του 2007 εξαφανίστηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου Πράγια ντα Λουζ της Πορτογαλίας, όπου έκανε διακοπές με τους γονείς της. Στην περίπτωσή της οι γονείς της αλλά και η βρετανική αστυνομία συνεχίζουν τις έρευνες.

Η εξαφάνισή της προκάλεσε διεθνή έρευνα και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις, η τύχη της αγνοείται και η πορτογαλική αστυνομία έκλεισε την υπόθεση. Η εξήγηση που δίνε πάντως η βρετανική αστυνομία είναι πως η μικρή Μάντλιν έπεσε θύμα οργανωμένης απαγωγής.

Υπόθεση μικρής Άννυ που συγκλόνισε την Ελλάδα

Η υπόθεση δολοφονίας της μικρής Αννυ είχε συγκλονίσει τη χώρα μας με τον πατέρας της να είναι τελικά ο δολοφόνος της.

Οι αρχές αποκάλυψαν πως ο 27χρονος είχε σκοτώσει το μικρό κοριτσάκι και στη συνέχεια το τεμάχισε, το έβρασε και το πέταξε σε κάδους κοντά στο σπίτι του.

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

Exit mobile version