Μηνύματα ελπίδας από διάσημες που νίκησαν τον καρκίνο του στήθους

Αν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε έχει διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, ξέρετε πολύ καλά ότι πρόκειται για μια ασθένεια που δεν κάνει διακρίσεις.

Μπορεί λοιπόν ο καρκίνος του μαστού να έχει χτυπήσει την δική μας πόρτα, κάποιας φίλης μας ή διασημότητας. Οι παρακάτω γνώριμες κυρίες είναι μόνο μερικές από τις διασημότητες που ήρθαν αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού. Άνοιξαν λοιπόν την καρδία τους και μοιράστηκαν την ιστορία τους για να δώσουν κουράγιο σε όσες γυναίκες δίνουν τον δικό τους αγώνα και να τις κάνουν να πιστέψουν ότι δεν πρόκειται για μια άνιση μάχη.

Christina Applegate

Η μητέρα της διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού σε ηλικία 38 ετών, και, δυστυχώς, η Christina προσβλήθηκε και η ίδια από την ασθένεια στην ηλικία των 36 “Ήμουν πολύ φοβισμένη ” δήλωσε η ίδια το 2009. Αποφάσισε να κάνει διπλή μαστεκτομή το 2008. Έκτοτε ίδρυσε τον Σύλλογο Right Action for Women ο οποίος χρηματοδοτεί  μαγνητικές τομογραφίες για τις γυναίκες υψηλού κινδύνου και για όσες είναι ανασφάλιστες.

Για την εμπειρία της είπε: Στο νοσοκομείο, γέλασα τόσο όσο δεν είχα γελάσει ποτέ στην ζωή μου. Έκανα πλάκα και διακωμωδούσα όσα περίεργα μου συνέβαιναν».

Sheryl Crow

Η Sheryl Crow διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2006. Η εμπειρία της την οδήγησε να υιοθετήσει τον πρώτο της γιο, Wyatt, το 2007. «Ο καρκίνος με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι μπορείς να βρεις την ευτυχία μέσα απ’ τον εαυτό σου και όχι από μια εξωτερική πηγή».

Cynthia Nixon

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που η τηλεοπτική Μιράντα ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο του μαστού, όταν η Cynthia Nixon ήρθε και στην πραγματικότητα αντιμέτωπη με τον καρκίνο το 2006. Μια εξέταση ρουτίνας της άλλαξε τη ζωή όταν βγήκε θετική σε καρκίνο του μαστού, αποκάλυψε η ίδια. «Το μόνο πράγμα που πρέπει τελικά να φοβόμαστε, είναι ο ίδιος ο φόβος. Για το μόνο πράγμα που θα πρέπει να ανησυχείτε, είναι η ασυνέπεια στις εξετάσεις σας!»

Αργότερα υποβλήθηκε σε ακτινοβολία και αφαίρεση του όγκου, σύμφωνα με τη Newsday.

Olivia Newton-John

Η ηθοποιός Olivia Newton-John έμαθε για την ασθένειά της το 1992, όταν το ίδιο Σαββατοκύριακο έχασε τον μπαμπά της από καρκίνο του ήπατος. “Υποβλήθηκα σε μερική μαστεκτομή και αποκατάσταση του μαστού. Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι, αλλά τώρα είμαι καλά”, γράφει η ίδια στην ιστοσελίδα του ιδρύματος Olivia Newton-John Cancer & Wellness Centre. Το ίδρυμα βρίσκεται στην Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Kylie Minogue

Η διεθνούς φήμης ποπ σταρ Kylie Minogue έμαθε ότι έχει καρκίνο του μαστού σε ηλικία μόλις 37 ετών. «Το σημαντικό όταν δίνεις αυτή τη μάχη, είναι να γνωρίζεις πως κατά τη διάρκειά της, παραμένεις ακόμα το ίδιο άτομο. Είμαι πλέον πιο πρόθυμη από ποτέ να κάνω ό, τι έκανα και πριν αρρωστήσω. Θέλω να κάνω τα πάντα!» είχε πει η τραγουδίστρια την δύσκολη εκείνη περίοδο. Σχεδόν 10 χρόνια αργότερα, έκλαιγε ακόμα όταν μίλησε για την ασθένεια της στην αυστραλιανή εκπομπή 60 Minutes. «Θέλει χρόνια για να το ξεπεράσεις όλο αυτό», είπε. «Από τη στιγμή που τα μαλλιά μου άρχισαν να μακραίνουν και πάλι, ένιωσα καλύτερα. Ήταν σαν ένα θαύμα.»  

 

Exit mobile version