Μητέρα θυσιάστηκε για να σώσει το μωρό της

Για να σώσει τη ζωή του αγέννητου παιδιού της, μια μητέρα από το Κολοράντο θυσίασε τη δική της.

Η άτυχη μανούλα, Karisa Bugal πέθανε κατά τη διάρκεια του τοκετού, όταν μια απρόσμενη και εξαιρετικά σπάνια πάθηση την ανάγκασε να πάρει μια πολύ συγκινητική απόφαση στην αίθουσα τοκετού του μαιευτηρίου.

Συγκριμένα, η Bugal υπέστη εμβολή του αμνιακού υγρού κατά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της. Αυτό σημαίνει ότι το προστατευτικό υγρό που περιέβαλλε το μωρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης διέφυγε στο υπόλοιπο σώμα της μητέρας. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να παρατηρηθεί κατά τις ωδίνες του τοκετού, τον τοκετό ή την αποκόλληση του πλακούντα. Το περιεχόμενο του υγρού (π.χ. πεπτωκότα εμβρυϊκά κύτταρα, μηκώνιο, εμβρυϊκό χνούδι, σμήγμα) μπορεί να προκαλέσει πνευμονικά ή εγκεφαλικά έμβολα, ή διάχυτη ενδαγγειακή πήξη (ΔΕΠ).

«Το αμνιακό υγρό αφού περιβάλει το δέρμα και τα μαλλάκια του μωρού περνάει στο αίμα της μητέρας και προκαλεί σταδιακή διακοπή της λειτουργίας όλων των οργάνων», δήλωσε ο Δρ Κέλι Gerow, στο NBC.

Ο σύζυγος της Karisa, Wes Bugale είχε από την αρχή προαίσθημα ότι τα πράγματα δεν θα έχουν καλό τέλος για την σύζυγό του.

«Βαθιά μέσα μου ένιωθα ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά προσπαθούσα να διατηρήσω την πίστη μου», είπε.

Όταν η καρδούλα του μωρού άρχισε να βυθίζεται οι γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καισαρική τομή για να σώσουν το μωρό.

«Αυτό ήταν και η τελευταία φορά που είδα την Karisa», είπε ο Wes.

Το ζευγάρι έχει επίσης ένα κοριτσάκι. «Αυτό είναι δύσκολο κομμάτι: Τι θα πω στα παιδιά μου όταν θα με ρωτήσουν και τα δύο που είναι η μανούλα;», εξομολογείται ο Wes.

Το μωρό γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου και είναι ένα υγιέστατο αγοράκι που πήρε το όνομα Declan Jay Bugal.

Η μητέρα του συνειδητά επέλεξε να του χαρίσει τη ζωή και να πεθάνει εκείνη. Μάλιστα λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή πρόλαβε και ρώτησε «Πόσο μεγάλος είναι;», όπως αποκαλύπτει οικογενειακός φίλος της οικογένειας.

Η Karisa ήταν 34 ετών και θα γιόρταζε την 8η επέτειο του γάμου της στις 5 Νοεμβρίου ενώ στις 8 Νοεμβρίου θα έσβηνε 35 κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων της…

Η αδελφή της Karisa, Maren Oates, λέει ότι η αδελφή της «Ήρθε στο μαιευτήριο για να γίνει για δεύτερη φορά μαμά και έκανε αυτό που έπρεπε.»

Exit mobile version