Μωράκι γεννήθηκε 395 γραμμάρια και επέζησε

Είναι η απίστευτα συγκινητική ιστορία μιας ελληνικής οικογένειας από την Αυστραλία.

Πρωταγωνιστής είναι ο γιος της οικογένειας Μεταξιώτη, ο μικρός Γιάννης ο οποίος γεννήθηκε μόλις 26 εβδομάδων και 395 γραμμάτια, αλλά τα κατάφερε και βγήκε νικητής από τη μάχη που έδωσε.

Η περίπτωση του Γιάννη Μεταξιώτη έγινε πρωτοσέλιδο θέμα στην εφημερίδα Herald Sun και οι Αυστραλοί επιστήμονες το χαρακτηρίζουν «επιστημονικό θαύμα». Το μικρό ελληνόπουλο γεννήθηκε στη Μελβούρνη και είχε ύψος όσο ένα στυλό και βάρος λιγότερο από ένα κουτάκι αναψυκτικού! Την περασμένη εβδομάδα πήγε σπίτι του και η ευτυχία των γονιών του, Κώστα και Πόλα, δεν περιγράφεται.

Το παιδί γεννήθηκε με εξωσωματική. Η μητέρα του Πόλα είχε κάνει τρεις αποβολές και 15 αποτυχημένες εξωσωματικές. Η 16η, με την οποία έφερε στη ζωή τον Γιαννάκη, θα ήταν και η τελευταία.

«Ο Κώστας κι εγώ θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι το πανέμορφο αγόρι μας επιτέλους έφτασε σπίτι. Γεννημένος 395 γραμμάρια με ύψος λίγες ίντσες και μετά από 165 μέρες απίστευτης φροντίδας απ’ όλους τους γιατρούς και τους νοσοκόμους και το προσωπικό του νοσοκομείου Mercy στο Heidelberg, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πάντες για τη στήριξη και την αγάπη. Σας ευχαριστούμε πολύ. Ο Θεός να σας έχει καλά», έγραψε η Πόλα στην προσωπική της σελίδα στο Facebook μόλις ο μικρούλης έφτασε σπίτι.

Πηγή: skai.gr

Exit mobile version