Mωρό «θαύμα» γεννήθηκε 623 γραμμάρια και επέζησε

Πρόκειται για τη συγκλονιστική ιστορία ενός μωρού που γεννήθηκε στο Λίβερπουλ όντας μόλις 623 γραμμάρια. Η μικρή Φραντσέσκα Μπράντλει κατάφερε να βγει νικήτρια στη μάχη με σοβαρές ασθένειες που αντιμετώπισε εξαιτίας της πρόωρης γέννησής της και τώρα βρίσκεται στην αγκαλιά των γονιών της.

 

Το μωρό «θαύμα» όπως χαρακτηρίστηκε, επέζησε από μηνιγγίτιδα, σήψη και σοβαρά προβλήματα στους δύο πνεύμονες, αντίθετα με τις προβλέψεις των γιατρών που είχαν μιλήσει για τα χειρότερα. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μετά τη γέννα, οι γιατροί θεωρώντας ότι το βρέφος δεν θα επιβίωνε, έδωσαν στη μητέρα του ως αναμνηστικό, τα αποτυπώματα από τις πατούσες του, τα οποία και έκανε τατουάζ στο χέρι της.

Η 37χρονη γνώριζε ότι δεν μπορούσε να κάνει παιδιά, εξαιτίας προβλημάτων που είχε με τα ωάριά της κι έτσι σοκαρίστηκε όταν έμαθε ότι είναι έγκυος. Ωστόσο, 24 εβδομάδες μετά τη σύλληψη μετά από πόνους στην πλάτη και το στομάχι της διακομίστηκε στο νοσοκομείο για να γεννήσει πρόωρα.

Η Φραντσέσκα πήρε την πρώτη της ανάσα, 11 λεπτά μετά τη γέννησή της και ενώ γιατροί και νοσοκόμες έδιναν μάχη να την κρατήσουν στη ζωή. Επιπλέον, χρειάστηκε να κάνει 15 μεταγγίσεις και επέμβαση με λέιζερ στα μάτια, ώστε να μην μείνει τυφλή.

Δεκαεπτά μήνες μετά, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και βρίσκεται πλέον στην αγκαλιά των γονιών της.

Exit mobile version