Νεαρή μητέρα πέθανε μετά από λάθος διάγνωση

Η 33χρονη Kaley Fitzsimmons, η οποία υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού στην εφηβεία της, ήταν τρισευτυχισμένη όταν κατάφερε να μείνει έγκυος στο πρώτο της παιδί το 2013.

«Είχα πάντα να γίνω μητέρα και είμαι ευγνώμων που κατάφερα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα», δήλωσε η Kaley στην Daily Mail.

Η κόρη της Kaley, Gracie, παρόλο που γεννήθηκε πρόωρα με επείγουσα καισαρική τομή και ζύγιζε μόλις κιλά, κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Τρεις μήνες μετά τον τοκετό και ενώ η Kaley  ήταν έτοιμη να επιστρέψει στη δουλειά της ως προπονήτρια φυσικής κατάστασης, άρχισε να νιώθει έντονους πόνους στο ισχίο της και επισκέφτηκε κατευθείαν τον γιατρό.

Ο γιατρός την καθησύχασε και της είπε πώς πρόκειται απλά για μυϊκούς πόνους και πώς είναι μέσα στο πλαίσιο της μεταγεννητικής κατάστασης . Οι πόνοι όμως έγιναν τόσο βασανιστικοί που ήταν αδύνατο να κοιμηθεί και ικέτευε να προχωρήσουν σε εξετάσεις. Δυστυχώς όμως ήταν πολύ αργά.  

Όταν εντοπίστηκε ο όγκος στην λεκάνη της, επτά μήνες μετά τα πρώτα συμπτώματα, ούτε η χημειοθεραπεία ούτε ο ακρωτηριασμός του ποδιού δεν θα μπορούσε να σταματήσει το οστεοσάρκωμα της, μια σπάνια επιθετική μορφή καρκίνου των οστών, κι ενώ είχε ήδη κάνει μετάσταση στους πνεύμονες.

Αν και σκέφτηκε στην αρχή να αφαιρέσει το πόδι της με την ελπίδα ότι θα κερδίσει περισσότερο χρόνο ζωής, οι απογοητευτικές εξετάσεις της έκοψαν τα φτερά.

Μόλις την περασμένη Παρασκευή, οι γιατροί της είπαν ότι είχε μόλις ώρες ζωής.

Πριν ξεψυχήσει στα χέρια των γονιών της, η Kaley είπε, «Με την μεταμόσχευση είχα τη δυνατότητα να ζήσω μια καταπληκτική ζωή και να φέρω στον κόσμο ένα πανέμορφο κοριτσάκι. Δυστυχώς όμως δεν θα ζήσω να τη δω να μεγαλώνει. Αν μπορεί να βγει κάτι καλό από αυτή την ιστορία είναι να υποβάλλονται όλες οι γυναίκες σε εξετάσεις μετά τον τοκετό και να τα χρεώνουμε όλα στο μετεγχειρητικό κομμάτι.», είπε.

Και πρόσθεσε, «Δεν είμαι από τους ανθρώπους που τρέχω κάθε λίγο και λιγάκι στους γιατρούς, αλλά νιώθω απογοητευμένη επειδή δεν με πήραν σοβαρά υπόψη. Δεν λυπάμαι για τον εαυτό μου, λυπάμαι για την κόρη μου τώρα θα μείνει μόνο με τον μπαμπά της. Τους αγαπώ τόσο πολύ και τους δύο και δεν θέλω να τους αφήσω.»

«Μακάρι να μην συμβεί αυτό ποτέ ξανά σε καμία άλλη οικογένεια.»

Πριν πεθάνει η Kaley,  η οικογένειά της έδωσε μια υπόσχεση «να είναι πιο προσεκτικοί και να φροντίζουν τους εαυτούς τους, ακριβώς όπως εκείνη.»

Exit mobile version