Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα μπορούν οι μητέρες να υποβάλλουν αιτήσεις για την ένταξη των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για το σχολικό έτος 2017-2018 σύμφωνα με την ΕΕΤΑΑ.

Στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», που αφορά την δωρεάν ένταξη βρεφών και νηπίων από δύο μηνών έως τεσσάρων ετών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, των παιδιών έως 12 ετών σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και των παιδιών-εφήβων-ατόμων ΑμΕΑ σε αντίστοιχες δομές.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Θεόδωρος Κωστόπουλος «η ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ έχει στόχο να προετοιμάσει τους γονείς, ώστε να είναι έτοιμοι, μόλις δημοσιευτεί η πρόσκληση, για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά με τα αναγκαία δικαιολογητικά για να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία.

Οι μητέρες θα έχουν την δυνατότητα εντός 15 ημερών να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους». 

 

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

Φέτος οι διαδικασίες αρχίζουν νωρίς, εντός του Μαΐου, ώστε να ολοκληρωθούν τον Ιούνιο, οπότε και θα δώσουν στους γονείς την άνεση χρόνου να επιλέξουν τον σταθμό που επιθυμούν. Μετά την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων με τους δικαιούχους, μπορούν όσοι αιτούντες επιθυμούν να προχωρήσουν σε ενστάσεις, οι οποίες θα εξεταστούν «και άρα τα τελικά αποτελέσματα τα περιμένουμε μέχρι το τέλος Ιουνίου», σημείωσε ο κ. Κωστόπουλος.

Ειδικότερα, για την υποβολή των αιτήσεων οι μητέρες θα πρέπει να έχουν:

– Την πράξη προσδιορισμού φόρου, που σημαίνει ότι πρέπει να έχουν καταθέσει τη φορολογική δήλωσή τους έτους 2016 (1/1/2016-31/12/2016).

– Τον προσωπικό ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών τους, για τα οποία θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

 

Exit mobile version